• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δεν επαναπαύονται οι Ίκαροι! Συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με τη USAF (ΦΩΤΟ)

Δεν επαναπαύονται οι Ίκαροι! Συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με τη USAF (ΦΩΤΟ)

Στα πλαίσια της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας ( MDCA ) που βρίσκεται σε ισχύ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ προβλέπεται να συνασκούνται σε αρκετά σενάρια τόσο σε ελληνικό, όσο και σε ξένο έδαφος.

Υπό αυτό το πρίσμα, μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-15 της USAFE, συνολικά 12 τον αριθμό, προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση της Λάρισας στην 115η Πτέρυγα Μάχης, για την εκτέλεση της άσκησης με την Πολεμική Αεροπορία η οποία θα διεξαχθεί έως και την Παρασκευή 21 Μαίου 2021 υπό την ονομασία “EARLY BIRD”.

Παράλληλα θα διεξαχθεί και η άσκηση “ASTRAL KNIGHT” στα πλαίσια της μεγάλης ΝΑΤΟικής άσκησης DEFENDER EUROPE 2021 η οποία πραγματοποιείται αυτό το διάστημα με συμμετοχή 30.000 στρατιωτικού προσωπικού και πληθώρα συστημάτων από πολλές χώρες της συμμαχίας.

Στην «EARLY BIRD» η ΠΑ θα συμμετέχει με μαχητικά αεροσκάφη F–16, M–2000, F–4 και με αεροσκάφη Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης & Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ), ενώ κατά την διάρκεια αυτής έχουν σχεδιαστεί να εκτελεστούν αποστολές σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων καθώς και προστασίας – προσβολής στόχων σε ξηρά και θάλασσα.