Αυξάνεται ο στόλος σκαφών του Λιμενικού Σώματος (ΒΙΝΤΕΟ)

limeniko_swma

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου και σε επίσημη τελετή παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, καθελκύστηκε το πρώτο εκ των 10 ταχυπλόων RAFNAR 1100 που αποτελούν δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στο ΛΣ. Τα σκάφη, μέγιστης ταχύτητας 56 κόμβων, θα διαθέτουν θερμικές κάμερες, βαλλιστική προστασία στην καμπίνα και τα παράθυρα, καθώς και δυνατότητα πλεύσης σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Τα παραπάνω σκάφη θα είναι συνολικά 10 τον αριθμό και αποτελούν δωρεά των Ελλήνων εφοπλιστών με το πρόγραμμα να κοστίζει περί τα 3 εκ. ευρώ συνολικά.

Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε η ναυπήγηση του πρώτου από τα 4 σκάφη επάκτιας περιπολίας P355GR στα ναυπηγεία της Cantiere Navale Vittoria τα οποία θα κοστίσουν συνολικά περί τα 55 εκ. ευρώ τα οποία προέρχονται κυρίως ( ποσοστό 90%) από κοινοτικά κονδύλια της Κομισιόν προς την Ελλάδα. Η όλη προσπάθεια γίνεται για να καταφέρει η Ελλάδα να ενισχύσει το Λιμενικό Σώμα έτσι ώστε να καταφέρει να ελέγχει αποτελεσματικότερα τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα. Σταδιακά θα καθελκυστούν και τα άλλα 3, υπερπολύτιμα για το Λιμενικό, σκάφη.