• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απόλυτο ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ! Γελάστε με την ψυχή σας, ο Στόλος μας τους «ταπείνωσε»

Απόλυτο ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ! Γελάστε με την ψυχή σας, ο Στόλος μας τους «ταπείνωσε»

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ...Ακόμα ένα άγνωστο περιστατικό από τον Αύγουστο...

Τι το θελε! Τουρκικό υποβρύχιο κλάσης Preveze ‘’209’’ T1/1400 προσπάθησε να φτάσει στον δίαυλο του Καφηρέα μεταξύ Εύβοιας και Άνδρου!

Η αποστολή του  ήταν προφανώς να ελέγξει το θαλάσσιο πέρασμα και τις Μονάδες του Ελληνικού Στόλου, οι οποίες κινούνταν προς το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε γρήγορα αντιληπτό από τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα, που επιχειρούσαν από φρεγάτες, με την συνέχεια να είναι ξεκαρδιστική.

Όπως θα δούμε, γέλασε και το παρδαλό κατσίκι, με τους… κυρίαρχους της Μεσογείου, οι οποίοι μάλιστα προπαγανδίζουν πως εντοπίζουν οι ίδιοι Ελληνικά υποβρύχια, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Μάλιστα, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, πηγές του Πολεμικού Ναυτικού αναφέρουν: «Από θηράματα οι γείτονες επιχειρούν να εμφανιστούν ως θηρευτές του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μετατρέψουν σε επιτυχίες  τις συνεχείς πανωλεθρίες κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας».

Αφορμή για τα προαναφερθέντα λόγια στάθηκε το ψεύτικο και μονταρισμένο βίντεο που παρουσίασε η Άγκυρα και δείχνει Τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας να εντοπίζουν και να στοχοποιούν ΔΗΘΕΝ Ελληνικά υποβρύχια, τα οποία έχουν αναδυθεί στην επιφάνεια.

Το λυπηρό είναι πως κάποια υποτιθέμενα «πατριωτικά» σάιτ παρουσίασαν την είδηση ως «ισχυρισμό της Τουρκίας» και όχι, από την πρώτη στιγμή, ως «ΨΕΥΤΙΚΗ», καθώς έκανε μπαμ η πρόθεση των γειτόνων.

Ωστόσο, πέρα όμως από την Τουρκική μονταζιέρα και την ύποπτη πένα υπάρχει η αλήθεια, η οποία είναι σκληρή για τους Τούρκους όσο και για τους εγχώριους μειοδότες.

Επιστρέφουμε λοιπόν στο προαναφερθέν περιστατικό, το οποίο συνέβη την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου ανοιχτά του Καφηρέα στην Εύβοια, όταν ένα από τα εγκλωβισμένα εκείνες τις ημέρες υποβρύχια του Τουρκικού ναυτικού προχώρησε σε μια πρωτόγνωρη ενέργεια πανικού έπειτα από την ασφυκτική πίεση Ελληνικών ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων S-70 και AB-212 όπως και φρεγάτας του Στόλου.

Αφού έγινε γρήγορα αντιληπτό από τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερά μας, εγκλωβίστηκε και παρά την αγωνιώδη προσπάθεια δεν κατάφερε να ξεφύγει αφού τα S-70 αλλά και τα παλιότερα αλλά αξιόπιστα AB-212 δεν το έχασαν ούτε στιγμή από τα sonar τους.

Μάλιστα, στην περιοχή έσπευσε και φρεγάτα S με αποτέλεσμα το πρέσινγκ στο Τουρκικό υποβρύχιο να γίνει αφόρητο.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ

Το τουρκικό υποβρύχιο, έχοντας παραμείνει για αρκετά 24ωρα κάτω από την επιφάνεια υπό ασφυκτική πίεση, «έσκασε», με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αναδυθεί στην επιφάνεια, προκειμένου να τροφοδοτηθεί με οξυγόνο και να φορτίσει τις μπαταρίες του.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!!

Για να μην «ξεφτιλιστεί» εντελώς και να αναδυθεί δίπλα στην Ελληνική φρεγάτα, ο Τούρκος κυβερνήτης επέλεξε… ηρωική έξοδο. Από το submarine signal ejector εκτόξευσε φωτοβολίδα κινδύνου (submarine emergency intedification signal), σκυταλίδιο όπως το ονομάζουν οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού.

Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι το ότι χρησιμοποίησε το σκυταλίδιο πράσινου χρώματος flare, το οποίο, με βάσει των διαδικασιών του ΝΑΤΟ που σημαίνει προειδοποίηση για εκτόξευση τορπίλης (!!!) αντί για το κόκκινο που δείχνει πως υπάρχει κίνδυνος.

Είναι αυτονόητο πως ο Τούρκος κυβερνήτης δεν εκτόξευσε καμία τορπίλη αλλά επιχείρησε πάνω στον πανικό του να τρομάξει το Ελληνικό πλήρωμα, λίγο πριν αναδυθεί σκασμένος και ταπεινωμένος στην επιφάνεια.

Το Πολεμικό Ναυτικό μας ναυτικό κράτησε όπως πάντα χαμηλούς τόνους για το περιστατικό, όπως συνέβη άλλωστε και με την φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ», η οποία εμβόλισε την KEMAL REIS.

Αυτοί είναι οι Τούρκοι! Για γέλια! Παράλληλα, αναδεικνύεται ακόμα μία φορά πως οι Ένοπλες Δυνάμεις στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Αυτές πρέπει να προβάλλονται και όχι η τουρκική προπαγάνδα ως «ισχυρισμός». Λίγη ντροπή δεν βλάπτει…