• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ανάσταση! Υπογράφηκαν οι εκτελεστικές συμβάσεις για τα Mirage 2000

Ανάσταση! Υπογράφηκαν οι εκτελεστικές συμβάσεις για τα Mirage 2000

aeroplana

Υπεγράφησαν τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, με τις κατασκευάστριες εταιρίες DASSAULT AVIATION, THALES DMS FRANCE SAS και SAFRAN AIRCRAFT ENGINES, οι εκτελεστικές συμβάσεις για την εν συνεχεία υποστήριξη των Mirage Mirage 2000 και Mirage 2000/ – 5.

Βέβαια, οι αρχική συμφωνία για την υποστήριξη ( FOS ) των Mirage είχε υπογραφεί το Δεκέμβριο του 2019 και τα σχέδια για τις εκτελεστικές συμβάσεις έφτασαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο τον.. Ιούλιο, όπου και εκεί υπήρξε εμπλοκή αφού το συνέδριο με βάση το νόμο περί εξοπλισμών είχε αποστείλει πολυσέλιδο ερωτηματολόγιο προς το ΥΠΕΘΑ για απαντήσεις αλλιώς δεν ενέκρινε τα σχέδια των εκτελεστικών συμβάσεων.

Πλέον θα μπορέσει να υπάρξει ροή ανταλλακτικών για όλα τα Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας για την επόμενη επταετία και τα εξαιρετικά αυτά αεροσκάφη θα συνεχίσουν να υπηρετούν την Πατρίδα αποτελεσματικά και με ικανοποιητικές διαθεσιμότητες.

Ωστόσο, χρειάζεται για ακόμα μία φορά να καυτηριάσουμε το γεγονός ότι πήρε τόσο καιρό να μεταβιβαστούν τα απαραίτητα έγγραφα στο Ελεγκτικό Συνέδριο από το.. ΥΠΕΘΑ και κατόπιν ο νόμος περί εξοπλισμών έβαλε περεταίρω εμπόδια. Χρειάζονται επειγόντως όλα αλλαγή, από τις διαδικασίες μέχρι το νόμο ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ταχύτητα στην τελική υπογραφή των συμβάσεων αλλά και της γενικότερης προσπάθειας επίλυσης των εφοδιαστικών και όχι μόνο αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων με την αλλαγή του νόμου περί εξοπλισμών. Η Κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει το υφιστάμενο, μη λειτουργικό πλαίσιο το οποίο προκαλεί μεγάλες δυσχέρειες, άμεσα.