Σε επίσημη ανακοίνωση του, το ΓΕΕΘΑ κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό ότι δε θα πραγματοποιηθεί φέτος η ετήσια και γνωστότερη άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, η ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ”.
H ανακοίνωση αναφέρει:
“Για τη λήψη της απόφασης ελήφθη υπόψιν η διενέργεια το τελευταίο διάστημα σημαντικού αριθμού μη προγραμματισμένων επιχειρησιακών δραστηριοτήτων, διακλαδικών εκπαιδεύσεων και διεθνών ασκήσεων και συνεργασιών με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος και το Ισραήλ. Οι εν λόγω δραστηριότητες, από τις οποίες προέκυψαν σημαντικά οφέλη, συμπεράσματα και διδάγματα, αποτέλεσαν έμπρακτη απόδειξη της ετοιμότητας και του αξιόμαχου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον, ελήφθησαν υπόψιν οι ιδιαίτερα απαιτητικές δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων κατά το τελευταίο δίμηνο, καθώς και οι συντηρήσεις προγραμματισμένες και μη που απαιτούνται, σε συνδυασμό με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας του προσωπικού από τον Κορονοϊό.”
Είναι αληθές ότι η κατάσταση επιφυλακής στην οποία μπήκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις από τις 21 Ιουλίου, ειδικά το Ναυτικό, μαζί με όλες τις επιχειρήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια όλου αυτού του διαστήματος ισοδυναμούν με 10 παρμενίωνες. Χρειάζεται ανασυγκρότηση, να ξεκουραστούν τα στελέχη και οι οικογένειές τους καθώς η ιστορία με την Τουρκία δείχνει να μην έχει τελειώσει.
Αντί της άσκηση ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ, θα πραγματοποιηθεί άσκηση ΤΑΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ από το διάστημα 23 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έλαμψε η Έμμα Στόουν στην πρεμιέρα της «Bugonia» στη Νέα Υόρκη, vid
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στον κλάδο μεταφορών με Επιβατηγά Αυτοκίνητα Δημόσιας Χρήσης
- Ανακοίνωση του Υπ. Υποδομών για την επερχόμενη αλλαγή ώρας
- Τι ειπώθηκε για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
- Περίπου 25 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την χώρα μας στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2025
- Πορτογαλία – εκτροχιασμός τελεφερίκ: Παραιτήθηκε το ΔΣ της εταιρείας αστικών συγκοινωνιών της Λισαβόνας
- Δηλώσεις Χρυσοχοΐδη για ΟΠΕΚΕΠΕ, Άγνωστο Στρατιώτη και παρέλαση 28ης Οκτωβρίου
- Αδυναμία σε πολυτελή αυτοκίνητα είχαν δύο 22χρονοι – Διέπραξαν 57 διαρρήξεις στην Καλαμαριά
- Νέα Ζηλανδία: Προς απαγόρευση η χρήση social media από εφήβους
- Θα τους κουράσουν τους λαούς και δη αυτούς της Ευρώπης