Άφιξη των πρώτων Μ-1117 στην Ελλάδα

Μετά από σχεδόν 2 χρόνια που αναφέρεται στον αμυντικό τύπο η αγορά μεγάλου αριθμού μεταχειρισμένων τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου Μ-1117, η ώρα ήρθε για την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Τα πρώτα 40 οχήματα του τύπου καταφθάνουν με τρένο στην Αττική από μονάδα που βρίσκονταν στη Γερμανία όπου θα ξεφορτωθούν από τους συρμούς και θα οδηγηθούν στο 301 ΠΕΒ στους Αγ. Αναργύρους. Εκεί θα υποστούν τις απαραίτητες εργασίες ελέγχου, συντήρησης και αποκατάστασης οι οποίες είναι απαραίτητες πριν τα οχήματα αποδοθούν σε μονάδες τις μεθορίου αρχικά, που προβλέπεται να τα χρησιμοποιήσουν.

Η Ελλάδα ενδιαφέρεται να αγοράσει συνολικά 800 μεταχειρισμένο Μ-1117 εκ μίας πηγής οχημάτων του τύπου που αριθμεί συνολικά 1200 οχήματα τα οποία θα αξιοποιήσει για την αντικατάσταση πεπαλαιωμένων οχημάτων στις μονάδες αναγνώρισης των μαχιμων σχηματισμών του Στρατού αλλά και για χρήση από μονάδες της στρατονομίας και αλλού αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο την επιβιωσιμότητα του προσωπικού των μονάδων αυτών, πράγμα που είναι και το ζητούμενο.

Έκτος της βασικής εργοσαστασιακής αξιοποίησης των οχημάτων, αυτά μελλοντικά θα χρειαστεί να υποστούν ένα πακέτο εκσυγχρονισμού με την προσθήκη όσων συστημάτων θεωρεί το ΓΕΣ ότι είναι απαραίτητα όπως νέα ηλεκτρο-οπτικά, νέος και επιπλέον εξοπλισμός κ.α.. Το κόστος των οχημάτων δεν είναι μηδαμινό και υπολογίζεται συνολικά για όλα τα οχήματα σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια ενώ επιπλέον θα είναι το κόστος της μεταφοράς τους στην Ελλάδα, της συντήρησής τους και πιθανής αναβάθμισής τους μελλοντικά.

ΠΗΓΗ: Με πληροφορίες από doureios. com

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.