• Αρχική
  • Άρθρα
  • Α/ΓΕΕΘΑ προς Τουρκία: «Θα συντρίψουμε όποιον μας υποτιμήσει»

Α/ΓΕΕΘΑ προς Τουρκία: «Θα συντρίψουμε όποιον μας υποτιμήσει»

Ξεκάθαρος ο Κ.Φλώρος...

Στο μνημόσυνο που έλαβε χώρα στο Καβούρι της Βουλιαγμένης Αττικής στο Ωρώω των πεσόντων Καταδρομέων του Ελληνικού Στρατού, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έστειλε σαφή μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Οι δηλώσεις του έχουν ως εξής:

“Οι Ειδικές Δυνάμεις ήταν και παραμένουν η αιχμή του δόρατος των Ενόπλων μας Δυνάμεων, η αφρόκρεμα του στρατεύματός μας. Συναισθανόμενος την κρισιμότητα της αποστολής που θα κληθούν να εκπληρώσουν σε σύνθετο και απαιτητικό Θέατρο επιχειρήσεων, έθεσα ως προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό τους με γνώμονα την αυτοδυναμία σε μέσα και προσωπικό και την ταχύτητα στη λήψη και την εκτέλεση των αποφάσεων. Στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκε η δημιουργία ήδη από το Συμβούλιο Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, η συγκρότηση Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, στη δύναμη κρούσης της οποίας θα ενταχθούν οι συνεχιστές της παράδοσης των μαχητών που τιμούμαι σήμερα, οι πλέον επίλεκτοι και από τους 3 κλάδους.”

«Οι δεσμοί αυτών που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στην ιδέα που λέγεται ‘’Ειδικές Δυνάμεις’’ είναι ακατάλυτοι και δεν διαρρηγνύονται ποτέ. Είμαστε απόγονοι ευκλεών και γενναίων πολεμιστών. Η λαμπρή μας ηρωική παράδοση, θα πρέπει να συνεχιστεί. Ιδιαίτερα αυτήν την εποχή, που τα σύννεφα στη γειτονιά μας ολοένα πυκνώνουν και η γεωπολιτική σκακιέρα έχει πάρει φωτιά, πορευόμαστε με ακαταγώνιστη βούληση, εμπνεόμενοι από το παράδειγμά τους και την ύστατη θυσία των ηρώων μας, έτοιμοι να συντρίψουμε οποιονδήποτε επιβουλέα που θα κάνει το μοιραίο λάθος να μας υποτιμήσει».

Η δημιουργία της νέας Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου είναι μία από τις καλύτερες κινήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια αφού η ενιαία διοίκηση των μονάδων Ειδικών επιχειρήσεων θα αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες των μονάδων αυτών και της αποτελεσματικότητάς τους ενώ η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει προχωρήσει και στην αναβάθμιση του εξοπλισμού των μονάδων αυτών με νέο οπλισμό και μέσα( διόπτρες, όπλα, σκάφη κ.α.).

Ισχυρές Ειδικές Δυνάμεις σημαίνει ότι η Ελλάδα που υπολείπεται σε αριθμούς μπροστά στον εξ Ανατολών αντίπαλο, θα μπορέσει να απαντήσει ισχυρά και καταστρεπτικά, με καίρια πλήγματα στο μέτωπο και στο έδαφος του αντιπάλου καθώς η εκπαίδευση και το είδος των αποστολών που μπορούν να αναλάβουν είναι τέτοιες που θα προκαλέσουν δυσανάλογα μεγαλύτερη καταστροφή στον αντίπαλο από τις κλασσικές μονάδες πεδίου του Στρατού Ξηράς.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •