• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επίσημη τοποθέτηση διαψεύδει την ΕΡΤ: «Δεν έφτασε ποτέ τουρκικό F-16 στην Καβάλα» – Ζήτησε συγγνώμη το ΑΠΕ

Επίσημη τοποθέτηση διαψεύδει την ΕΡΤ: «Δεν έφτασε ποτέ τουρκικό F-16 στην Καβάλα» – Ζήτησε συγγνώμη το ΑΠΕ

«Όσοι αναπαράγουν την είδηση καθίστανται αυτομάτως υπόλογοι»

«Πρόκειται για τον ορισμό της ψευδούς είδησης. Όσοι την αναπαράγουν καθίστανται αυτομάτως υπόλογοι», αναφέρει ο υπουργός σε αυστηρό τόνο, διαψεύδοντας δημοσίευμα της διαδικτυακής ιστοσελίδας της δημόσιας τηλεόρασης πως «τουρκικό F-16 έφτασε στην Καβάλα».

Πρόκειται για σοβαρό ατόπημα της ΕΡΤ, την οποία πληρώνουν -και υποτίθεται πρέπει να εμπιστεύονται- όλοι οι Έλληνες.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος διέψευσε πάντως τα περί «υπερπτήσης τουρκικού F-16 πάνω από την Καβάλα».

Προειδοποιεί μάλιστα ότι δεν παίζουμε με αυτά τα θέματα.

Είχε γράψει η ΕΡΤ:

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, μεμονωμένο τουρκικό F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ύψος της Νέας Βύσσας στα 15.000 πόδια και βγήκε από την ευρύτερη περιοχή προς την Ορεστιάδα , στις 11:32 το πρωί. Λίγα λεπτά δηλαδή, μετά την απόδοση τιμών από τη φρουρά στη σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, στο επιτηρητικό φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου και την ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Το ίδιο τουρκικό αεροσκάφος στη συνέχεια πέταξε πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο. «Η ελληνική απάντηση θα είναι ισχυρή», τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Η σημερινή επέτειος δεν είναι απλώς και μόνον μία ημέρα μνήμης, απόδοσης τιμών, ανάμνησης και υπερηφάνειας, αλλά είναι και πρέπει να είναι και ημέρα διδαχής, μία ημέρα απολογισμού, μία φωτεινή ημέρα εθνικής ανατάσεως και μία ημέρα εθνικής αυτοπεποίθησης, για όλα όσα μεγάλα και τρανά μπορεί να πετύχει ένας λαός ενωμένος όταν οι περιστάσεις και το ιστορικό καθήκον το επιβάλλουν και το απαιτούν. Και τώρα είναι μία τέτοια ώρα», επισημαίνει παράλληλα ο στρατηγός Φλώρος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Το ΑΠΕ έγραψε:

Στο τηλεγράφημα με τίτλο: «Μπαράζ πτήσεων τουρκικών αεροσκαφών πάνω από νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο λίγα λεπτά μετά τις πτήσεις των ελληνικών F-16 για την 25η Μαρτίου» που μεταδόθηκε την 25η Μαρτίου στις 15:09, ο αρχισυντάκτης βάρδιας Γιάννης Νάνος που επιμελήθηκε το κείμενο, εκ παραδρομής έγραψε ότι το μεμονωμένο τουρκικό F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης “πέταξε πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο”.

Το ορθό είναι ότι πάνω από τις παραπάνω περιοχές πέταξε μόνον το ζεύγος των ελληνικών F-16 που πραγματοποιούσε εκείνη την ώρα πτήση στον ελληνικό εναέριο χώρο και ουδέποτε το τουρκικό F-16.

ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •