Έγινε ο ΤΑΦΟΣ τους: Το 70% των Ουκρανών σκοτωθήκαν στην περιοχή του Μπακχμούτ, vid

Οι Δυτικοί ετοιμάζονται να απαντήσουν με τον νέο ουκρανικό στρατό που ετοιμάζουν...

Στον απόηχο του επεισοδίου πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, όπου drone των Αμερικανών που προκαλούσε κοντά στα ρωσικά σύνορα τελικά, μετά από ρωσική παρέμβαση, βρέθηκε στο βυθό της θάλασσας, το Μπακχμούτ φαίνεται πως γίνεται ο ΤΑΦΟΣ των δυνάμεων του Ζελένσκι!

Η ήττα των Ουκρανών στρατιωτών που πολεμούσαν για τον Μπαχμούτ πήρε μια δραματική και τρομερή τροπή υπό την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων.

Οι απώλειες του στρατού των ΝΑΤΟ-Ουκρανών ήταν πολύ βαριές έως και 70%!

Ο Volodymyr Zelenskyy και το ΝΑΤΟ δεν μπορούν πλέον να αρνηθούν την πτώση του Bakhmut.

Oι δυνάμεις της Wagner κατάφεραν να σπάσουν τον εσωτερικό αμυντικό δακτύλιο των Ουκρανών στο κέντρο της πόλης και αυτή την στιγμή οι συγκρούσεις διεξάγονται λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα κεντρικά διοικητικά κτίρια.

Οι Ουκρανοί έχουν συγκεντρώσει συνολικά 70.000 άνδρες άνδρες μέσα στην πόλη (έχουν απομείνει περίπου 5.000) και περιμετρικά αυτής (κυρίως στο Τσάσιβ Γιαρ) επιδιώκοντας να αντεπιτεθούν και να απωθήσουν τους Ρώσους αλλά αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα καθώς οι Ρώσοι ελέγχουν πλέον όλες τις οδικές αρτηρίες και οποιαδήποτε κατά μέτωπο επίθεση θα καταλήξει σε καταστροφή για τους Ουκρανούς.

Μετά από σχεδόν οκτώ μήνες μαχών στα χαρακώματα της πόλης, οι ουκρανικές δυνάμεις περικυκλώνονται από τρεις πλευρές, οι γραμμές ανεφοδιασμού του Κιέβου περικόπτονται και η Μόσχα ελέγχει σχεδόν το μισό της Μπαχμούτ.

Η Ουκρανία θα ήθελε να διπλασιάσει την άμυνα της πόλης, ωστόσο οι Ρώσοι πιέζουν «ασφυκτικά» τις ουκρανικές γραμμές.

Για την Μόσχα, η πτώση της πόλης, που αποκαλεί με το όνομα Artyomovsk της σοβιετικής εποχής, θα ήταν η πρώτη σημαντική κατάληψη από τα μέσα του 2022.

Η πόλη βρίσκεται στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας, μέρος της ρωσικής βιομηχανοποιημένης περιοχής του Ντονμπάς, την οποία η Μόσχα θέλει να προσαρτήσει με την αυτοαποκαλούμενη «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Εντούτοις, οι Δυτικοί προετοιμάζουν τον νέο ουκρανικό στρατό και είτε οι Ρώσοι πρέπει να επιδιώξουν πολιτική διευθέτηση των ιστορικών εδαφών τους που έχουν απελευθερώσει είτε πρέπει να αυξήσουν δραματικά τον στρατό τους.

photo freepik

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί