Ο επικεφαλής των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων Κάρστεν Μπρόιερ έδωσε εντολή στον γερμανικό στρατό να εξοπλιστεί πλήρως με όπλα και άλλο υλικό έως το 2029, σύμφωνα με ένα έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters.
Μέχρι το 2029, η Ρωσία μπορεί να έχει ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της επαρκώς για να επιτεθεί σε έδαφος του ΝΑΤΟ, ισχυρίζεται ο Μπρόιερ και άλλα ανώτερα στελέχη του ΝΑΤΟ με προφανή στόχο να στρατιωτικοποιήσουν την Γερμανία και την Ευρώπη.
Το έγγραφο που τιτλοφορείται «Οδηγίες Προτεραιότητας για την Ενίσχυση της Ετοιμότητας», το οποίο υπέγραψε ο Μπρόιερ στις 19 Μαΐου, αναφέρει ότι η Γερμανία θα επιτύχει τον στόχο με τη βοήθεια κεφαλαίων που καθίστανται διαθέσιμα χάρη στην χαλάρωση του «φρένου χρέους».
Το υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε αμέσως σε ένα αίτημα για κάποιο σχόλιο.
Στην οδηγία, ο Μπρόιερ θέτει προτεραιότητες για τα όπλα που θα πρέπει να αποκτηθούν ή να αναπτυχθούν με βάση εν μέρει τις προτεραιότητες που έχει θέσει το ΝΑΤΟ. Μεταξύ αυτών αναφέρεται στην ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Γερμανίας, ιδίως με σκοπό την αναχαίτιση drones, καθώς ο πόλεμος αλλάζει.
Πέρυσι, πηγές είπαν στο Reuters ότι το ΝΑΤΟ θα ζητήσει από το Βερολίνο να τετραπλασιάσει τις δυνατότητες αντιαεροπορικής άμυνας, που περιλαμβάνουν συστήματα μικρής εμβέλειας και μεγαλύτερης, όπως τις συστοιχίες Patriot.
Μια άλλη προτεραιότητα είναι η ικανότητα να γίνονται πλήγματα ακριβείας σε στόχους που απέχουν περισσότερα από 500 χιλιόμετρα, καθώς και πίσω από τις γραμμές του εχθρού.
Ο Μπρόιερ ζητά επίσης να αναπληρωθούν τα πυρομαχικά της Γερμανίας και να αυξηθούν τα αποθέματά της.
Άλλες προτεραιότητες που αναφέρονται στο έγγραφο είναι η ταχεία επέκταση των δυνατοτήτων της Γερμανίας στον ηλεκτρονικό πόλεμο και η δημιουργία ενός ανθεκτικού συστήματος «επιθετικών και αμυντικών δυνατοτήτων» στο διάστημα.
Όλα αυτά προφανώς δυναμιτίζουν το κλίμα.
Αyτό της ειρηνικής προσέγγισης με την γειτονική Ρωσία, κύκλοι στην Γερμανία βάζουν «φωτιά».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ: Ελεύθεροι με όρους μετά τις απολογίες τους οι 7 από τους 22 κατηγορουμένους
- Σε 24 προσλήψεις προχωρά το Πυροσβεστικό Σώμα – Ποιες ειδικότητες ζητούνται
- «Καμπανάκι» από ΟΦΑΕ: Η κρίση στα καύσιμα απειλεί άμεσα τις μεταφορές – Ζητούνται άμεσα μέτρα
- Ο Ρούμπιο μίλησε για το Ιράν και προκάλεσε «πονοκέφαλο» στην Ουκρανία
- Κ. Τσιάρας από τη Λέσβο: Προτεραιότητα η ανάσχεση του αφθώδους πυρετού και η στήριξη της κτηνοτροφίας
- Με έγκριση Δένδια ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών ΕΔ
- Ξεπέρασαν τους 300 οι τραυματίες Αμερικανοί στρατιωτικοί στον πόλεμο με το Ιράν
- Η διαδικτυακή πλατφόρμα της Επιτροπής επλήγη από κυβερνοεπίθεση στις 24 Μαρτίου
- Η Ρωσία θα απαγορεύσει τις εξαγωγές βενζίνης από την 1η Απριλίου για να συγκρατήσει τις τιμές
- Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στους 2 μασέρ μετά από την καταγγελία 19χρονου πελάτη









