Στο θέμα της εργοστασιακής συντήρησης των ελικοπτέρων Σούπερ Πούμα από την ΕΑΒ αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο βουευτής του κόμματος Κωνσταντίνος Χήτας με θέμα «Ελικόπτερα “Super Puma” σκουριάζουν στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας».
Στην απάντηση του ο κ. Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε τα εξής:
-Από το έτος 2013 έως σήμερα, έχουν ενταχθεί στην ΕΑΒ ΑΕ πέντε ελικόπτερα (Ε/Π) AS-332C1 (Super Puma) για εκτέλεση εργοστασιακής συντήρησης, που περιλαμβάνει 12ετή επιθεώρηση & G-lnspection, εκ των οποίων έχουν αποδοθεί τα δύο. Την παρούσα χρονική περίοδο, βρίσκονται ενταγμένα στην εταιρεία τρία Ε/Π, με ημερομηνίες ένταξης, 04 Σεπτεμβρίου 2014, 14 Σεπτεμβρίου 2015 και 03 Νοεμβρίου 2016.
“Οι αποδόσεις των υπόψη Ε/Π παρουσιάζουν διολίσθηση που οφείλεται, αφενός σε ευρήματα, τα οποία έπρεπε να τύχουν περαιτέρω επισκευών και αφετέρου σε ζητήματα λειτουργίας της ΕΑΒ ΑΕ, αλλά και σε ελλείψεις υλικών. Με την κατάρτιση του ετήσιου προγράμματος εργοστασιακής συντήρησης που ανατίθεται από την Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) στην ΕΑΒ ΑΕ, στο πλαίσιο της Βασικής Συμφωνίας (ΒΑΣ) Ελληνικού Δημοσίου – ΕΑΒ ΑΕ, διαμορφώνεται και το προϋπολογιστικό κόστος του προγράμματος.
Στην εταιρεία χορηγείται προκαταβολή έως το 80% του υπόψη κόστους και η τελική εκκαθάριση γίνεται απολογιστικά, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.
Το προϋπολογιστικό κόστος της εργοστασιακής συντήρησης των Ε/Π SuperPuma, εκτιμήθηκε μεσοσταθμικά σε 2,55 εκατ. ευρώ ανά Ε/Π. Επί αυτού του ποσού έχουν χορηγηθεί προκαταβολές, σύμφωνα με τα ως άνω”.
” Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον τρέχοντα προγραμματισμό, αναμένεται η παράδοση ενός Ε/Π, το Νοέμβριο τρέχοντος έτους, εφόσον ξεπερασθούν οι υφιστάμενες ελλείψεις κυρίων υλικών.
Για τα υπόλοιπα δύο Ε/Π δεν δύναται να διατυπωθεί ασφαλής εκτίμηση.
Ανεξαρτήτως των ανωτέρω, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της συσσώρευσης φόρτου εργοστασιακής συντήρησης των Ε/Π Super Puma συνολικά, η ΠΑ έχει αναπτύξει δυνατότητα εκτέλεσης στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών, γεγονός που έφερε ήδη αποτελέσματα, με την απόδοση ενός Ε/Π και την εξέλιξη εργασιών σε άλλο ένα” .
Από Militaire
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η OpenAI προσλαμβάνει: Δίνει 555.000 δολάρια σε αυτόν που θα καταφέρει «να θέσει υπό έλεγχο την ΑΙ»
- Ο Τραμπ κάλεσε σε πάρτι…τον αδερφό του Πάπα Λέοντα! vid
- Ποιά αγροτικά μπλόκα παραμένουν χωρίς αποκλεισμούς εν όψει Πρωτοχρονιάς
- Βραβείο… ειρήνης από το Ισραήλ θα λάβει ο Τραμπ
- Βίντεο: YouTuber αιχμαλωτίζει «κεραυνό σε μπουκάλι» – Η διαδικασία βήμα – βήμα
- Το διαδίκτυο συνεχίζει να γελάει με την ενεργειακή κατάντια της Ευρώπης, vid
- Ακίνητα και κατασκευές 2025-2026: Oι προκλήσεις και οι αντοχές μιας κρίσιμης αγοράς
- Κινέζος ΥΠΕΞ: «Οι σχέσεις Κίνας-Ρωσίας ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο»
- Νέες επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους μέσα στην Τουρκία
- Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν κλοπές από αυτοκίνητα, καταστήματα και σπίτια
Κύρια Θέματα









