Ο αμερικανικός στρατός αναζητά ένα μαχητικό αεροσκάφος F-35 κοντά στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, αφού ο πιλότος του εκτινάχθηκε το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους.
Συγκεκριμένα, η Joint Base Charleston, μια αεροπορική βάση στο Βόρειο Τσάρλεστον, δήλωσε ότι συνεργάζεται με τον Αεροπορικό Σταθμό Beaufort του Σώματος Πεζοναυτών για να “εντοπίσει ένα F-35 που ενεπλάκη σε ατύχημα” το απόγευμα της Κυριακής.
Ο πιλότος μπόρεσε να εκτιναχθεί με ασφάλεια από το αεροσκάφος, ένα τζετ F-35B Lightning II, και μεταφέρθηκε σε τοπικό ιατρικό κέντρο σε σταθερή κατάσταση, ανέφερε σε ανάρτηση στο Facebook γύρω στις 5:35 μ.μ. ET .
Οι ομάδες αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης εργάζονται τώρα για να βρουν το αεροσκάφος, ένα αεροσκάφος F-35B Lightning II.
Η τελευταία γνωστή θέση του αεροσκάφους ήταν κοντά στη λίμνη Moultrie και τη λίμνη Marion, δύο μεγάλες υδάτινες μάζες βορειοδυτικά της πόλης του Τσάρλεστον!