Το μεταγωγικό θα φορτώσει δυνάμεις του βρετανικού στρατού που συμμετείχαν στην άσκηση «Swift Response 2022» στα Σκόπια, οι οποίες ξεκίνησαν την αναδίπλωσή τους και θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται στην Αλεξανδρούπολη.
Στην άσκηση συμμετείχαν πάνω από 2.000 στρατιώτες της Παγκόσμιας Δύναμης Απόκρισης του βρετανικού στρατού (GlobalResponse Force), ενώ μαζί τους συνεκπαιδεύτηκαν άλλοι 1.000, από 8 χώρες του ΝΑΤΟ, υπό τη διοίκηση της 16ης Air Assault Brigade Combat Team.
Η βρετανική δύναμη αποτελούνταν από αερομεταφερόμενο πεζικό και αλεξιπτωτιστές, πυροβολικό, μηχανικό, νοσηλευτικό προσωπικό και ελικόπτερα «Απάτσι» και «Σινούκ».
Τμήμα των δυνάμεων αυτών είχε μεταφερθεί στα Σκόπια μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια του οδικού άξονα.
(Πηγή: evros-news.gr – ΦΩΤΟ:Screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέο σόου Τραμπ! Τώρα μιλάει για… εκεχειρία: «Θα γυρίσουμε το Ιράν στη λίθινη εποχή»
- Η Ρωσία λέει «όχι» σε πασχαλινή κατάπαυση πυρός
- Μαρινάκης: Τέλος στη χρόνια ομηρία των περιφερειακών σταθμών
- Βουλγαρία: Το Ιράν μας προειδοποίησε να μην επιτρέψουμε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν βουλγαρικά αεροδρόμια
- Παγκόσμιο τσίρκο! Αυτούς τους… “ηγέτες” έχουν τα κράτη, vid
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είναι μονόδρομος για τον κ. Μητσοτάκη η αποπομπή υπουργών και υφυπουργών»
- Οι Ρώσοι μίλησαν για τον «ξεχασμένο» πόλεμο της Ουκρανίας: «Πάρε την απόφαση», λένε στον Ζελένσκι
- Βρετανός πρωθυπουργός: Δεν θα εμπλακούμε στον πόλεμο της Μ. Ανατολής
- Τραμπ: Εξετάζω σοβαρά την αποχώρηση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ
- Μήνυμα του 112 για περιορισμό των μετακινήσεων στην Αττική









