Δοκιμές από το Γερμανικό στρατό για τα VBIEDS (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γερμανικός στρατός διεξήγαγε σε σουηδικό έδαφος δοκιμές ώστε να καθορίσει το είδος της ζημιάς που επιτυγχάνει ένα όχημα αυτοκτονίας σε κτίρια στρατιωτικών προδιαγραφών(οχυρώσεις, σκέπαστρα, πολυβολεία) δηλαδή κτιρίων με ενισχυμένο σκυρόδεμα, σε πολιτικά οχήματα, και σε τι αποστάσεις.

Το πεδίο δοκιμών σε σουηδικό έδαφος προετοιμάστηκε από τους μηχανικούς κατάλληλα και στην καρότσα μιάς νταλίκας τοποθέτησαν εκρηκτικά και την τοποθέτησαν στο κέντρο της διάταξης της δοκιμής ώστε να υπάρξει σωστή διασπορά της ισχύος πάνω στους στόχους.

Δείτε το βίντεο:

Παρατηρώντας τις εικόνες από το βίντεο, μπορεί να καταλάβει κανείς το μέγεθος της καταστροφής που προκαλεί η έκρηξη λόγο του ωστικού κύματος που ελευθερώνει η έκρηξη και τι προκαλείται όχι μόνο από τα θραύσματα αλλά και από το ωστικό κύμα αν βρεθεί ακάλυπτο το ανθρώπινο σώμα σε μία τέτοια έκρηξη.

Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν σωρηδόν τέτοια οχήματα με έναν οδηγό αυτοκτονίας(VBIED) ή τηλεκατευθυνόμενα τέτοια οχήματα(SVBIED) ώστε να προκαλέσουν μεγάλες απώλειες στον αντίπαλο και να τον αποδιοργανώσουν είτε για να ανακοπεί η επίθεσή του είτε για να αποδιοργανωθεί η άμυνά του και να επιτύχει η δική τους επίθεση.

Είχαμε αναφερθεί παλαιότερα στο γεγονός αυτός το οποίο θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στον Έβρο σε χαμηλότερη όμως κλίμακα σε περίπτωση που οι λαθρομετανάστες ήθελαν να αποτολμήσουν ακόμα πιο βίαιη διάβαση των συνόρων ή ακόμα και αυτό να χρησιμοποιηθεί σε ενδεχόμενο πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας αφού οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν τους φθηνούς και αναλώσιμους τζιχαντιστές εναντίων μας.