• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δοκιμαστικές βολές αντιαεροπορικών πυραύλων εκτέλεσαν οι Τούρκοι, vid

Δοκιμαστικές βολές αντιαεροπορικών πυραύλων εκτέλεσαν οι Τούρκοι, vid

Το τουρκικό αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς Hisar-A έχει αναπτυχθεί από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία της Τουρκίαςκαι πιο συγκεκριμένα τις Roketsan και Aselsan,  και πρόκειται περί συστήματος ανοιχτής αρχιτεκτονικής η οποία επιτρέπει στους σχεδιαστές του συστήματος να προχωρήσουν σε αλλαγές μελλοντικά οι οποία θα ενσωματώνουν νέα συστήματα ή αναβαθμίζοντας τα παλαιότερα.

Ο Hisar-A είναι και ο αρχικός πύραυλος που αναπτύχθηκε, έχει μέγιστη εμβέλια 15 χλμ., τυπική εμβέλια για ένα αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς και τώρα πραγματοποιήθηκαν οι δοκιμές του Hisar-A+ ο οποίος είναι μία αναβαθμισμένη έκδοση του προηγούμενου πυραύλου με μέγιστη εμβέλεια 25 χλμ. όπως αναφέρεται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η καθοδήγηση των εν λόγω πυραύλων γίνεται μέσω υπέρυθρων αισθητήρων και αντίστοιχα υπέρυθρου ερευνητή, κλασσική διάταξη IR κεφαλής με όλα τα υπέρ και τα κατά που έχει η συγκεκριμένη καθοδήγηση αντιαεροπορικών πυραύλων. Οι Τούρκοι θέλουν να αναπτύξουν περεταίρω την οικογένεια πυραύλων Hisar θέλοντας να φτάσουν σε  εμβέλεια τα… 150 χλμ. πράγμα που για το μέγεθος των πυραύλων αυτών δεν έχει επιτευχθεί ούτε από τους Ρώσους, οπότε κρίνεται ως μία ανεδαφική φιλοδοξία αλλά δείχνει ότι οι Τούρκοι επιθυμούν να αναπτύξουν συστήματα αυτού του ποιοτικού μεγέθους.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.