• Αρχική
  • Άρθρα
  • Διαβαθμισμένο laptop του Γερμανικού Στρατού αγοράστηκε στο.. ..eBay!

Διαβαθμισμένο laptop του Γερμανικού Στρατού αγοράστηκε στο.. ..eBay!

Τα τελευταία χρόνια ο Γερμανικός Στρατός δε σταματά να μας εκπλήσσει, άσχημα δυστυχώς, από διάφορες ειδήσεις που πλήττουν το γόητρο και το αξιόμαχό του.

Μετά τις ειδήσεις για τις χαμηλές διαθεσιμότητες των τεθωρακισμένων οχημάτων του γερμανικού στρατού και τη χρησιμοποίησή τυπικών πολιτικών οχημάτων αντί αυτών στις ασκήσεις του γερμανικού στρατού, είδηση την οποία είχαμε αναφέρει εδώ: https://www.el.gr/war/army/o-germanikos-stratos-piso-stin-german/ έρχεται άλλη μία κακή είδηση για το γερμανικό στρατό.

Εταιρεία ασφαλείας υπολογιστών κατάφερε να αγοράσει για το ευτελές ποσό των 100 δολαρίων ένα χρησιμοποιημένο laptop του γερμανικού στρατού. Η G Data που αγόρασε το εν λόγο laptop βρήκε εντός του υπολογιστή αρχεία με οδηγίες για το πως καταστρέφεται ένα αντιαεροπορικό σύστημα LeFlaSys Ozelot το οποίο αποτελεί έκδοση του συστήματος.

Ειδικός της εταιρείας ανέφερε ότι η πρόσβαση στα αρχεία ήταν πολύ εύκολη αφού η είσοδος στα windows δεν απαιτούσε κωδικό πρόσβασης και ο κωδικός πρόσβασης του προγράμματος που περιείχε τα αρχεία ήταν πολύ εύκολο να σπαστεί από πλευράς τους οπότε απέκτησαν εύκολη πρόσβαση στα αρχεία που περιείχαν στοιχεία του συστήματος όπως το πως επιχειρείται το σύστημα, η συντήρησή του και μέθοδοι καταστροφής του.

Ο υπολογιστής αυτός πωλήθηκε από μία εταιρεία ανακύκλωσης χωρίς προφανώς να γνωρίζει περί τίνος πρόκειται ούτε ασχολήθηκε με τυχόν περιεχόμενο του υπολογιστή.