Δεύτερη ανακοίνωση της Μόσχας για Υπερδνειστερία: Αυτό είναι το σχέδιο ΕΙΣΒΟΛΗΣ, θα ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

Δεν θα αφήσουν στην τύχη τους τους Ρώσους της περιοχής οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις...

Η Μόσχα θεωρεί ως «βέβαιη» την εισβολή της Ουκρανίας, αλλά και της Μολδαβίας στην Υπερδνειστερία (μάλιστα πηγές της Μόσχας αναφέρουν ότι έχει συσταθεί κοινό στρατηγείο Ουκρανών και Μολδαβών με την ηγεσία και τον συντονισμό Αμερικανών και Βρετανών αξιωματικών) και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, εξέδωσε δεύτερη ανακοίνωση μέσα σε 24 ώρες όπου μάλιστα… περιγράφει και την προβοκάτσια που θα προηγηθεί της εισβολής!

 Ως πρόσχημα για την εισβολή, η Ουκρανία σχεδιάζει να οργανώσει μια «επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων» από το έδαφος του PMR, για την οποία οι σαμποτέρ θα βάλουν ρωσικές στρατιωτικές στολές.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Το καθεστώς του Κιέβου έχει εντείνει τις προετοιμασίες για εισβολή στη Μολδαβική Δημοκρατία της Υπερδνειστερίας.

Κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Πριντνεστροβίας, καταγράφεται σημαντική συσσώρευση προσωπικού και ουκρανικού στρατιωτικού εξοπλισμού, ανάπτυξη πυροβολικού σε θέσεις βολής, καθώς και μια άνευ προηγουμένου αύξηση των πτήσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. .

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτή η ενέργεια των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας θα πραγματοποιηθεί ως απάντηση στην υποτιθέμενη επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφος της Υπερδνειστερίας.

Η υλοποίηση της προγραμματισμένης πρόκλησης από τις ουκρανικές αρχές αποτελεί άμεση απειλή για το ρωσικό ειρηνευτικό σώμα που έχει αναπτυχθεί νόμιμα στην Υπερδνειστερία των 200.000 ρωσικής καταγωγής πολιτών.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα ανταποκριθούν επαρκώς στην επικείμενη πρόκληση της ουκρανικής πλευράς».

Η Υπερδνειστερία, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της οποίας αποτελείται από Ρώσους, αποσχίστηκε το 1990 από την ρουμανόφωνη ως επί το πλείστον Μολδαβία και κατά τη διάλυση της ΕΣΣΔ τον επόμενο χρόνο Ρώσοι αυτονομιστές πολέμησαν τις κυβερνητικές δυνάμεις και μετά από έναν σύντομο εμφύλιο πόλεμο η Υπερδνειστερία αυτονομήθηκε de facto.

Το ΝΑΤΟ σκοπεύει να «αποστρατιωτικοποιήσει» την Υπερδνειστερία για να καταλάβει την τεράστια στρατιωτική αποθήκη Cobasna. Εκεί σταθμεύουν 1.500 Ρώσοι στρατιώτες (Επιχειρησιακή Ομάδα Ρωσικών Δυνάμεων στην Υπερδνειστερία/πρώην 14η Στρατιά), έχοντας αναπτυχθεί εκεί για να φρουρήσουν περίπου 22.000 τόνους εξοπλισμού και πυρομαχικών.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αποθήκη όπλων και πολεμοφοδίων στην Ευρώπη, η οποία είναι ικανή να τροφοδοτήσει έναν πόλεμο ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ!!!

freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί