Την 4η θέση ανάμεσα σε 45 ομάδες από 18 συμμετέχοντα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ κατέλαβε προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ που συμμετείχε στον διεθνή στρατιωτικό διαγωνισμό Ελεύθερων Σκοπευτών «EUROPEAN BEST SNIPER TEAM COMPETITION-24» (EBSC-24), κατόπιν πρόσκλησης του διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης-Αφρικής (United States Army Europe and Africa (USAREUR-AF)), αντανακλώντας το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επαγγελματισμού του προσωπικού των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων-Ειδικών Δυνάμεων (ΔΕΕ-ΕΔ) της χώρας μας.
Η κατάκτηση της 4ης θέσης από ζεύγος ελεύθερων σκοπευτών της ΔΕΠ έρχεται σε συνέχεια των επίσης υψηλών επιδόσεων σε αντίστοιχους διαγωνισμούς,(σ.σ. το 2023 προσωπικό της ΔΕΠ κατέλαβε την 4η και 5η θέση και το 2022 την 1η θέση και 4η θέση).
Ο διαγωνισμός διεξήχθη στην πόλη Hohenfels της Γερμανίας, από τις 5 έως 13 Αυγούστου.
Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών, τακτικών, τεχνικών και χρήσης νέου εξοπλισμού, η σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των ελευθέρων σκοπευτών των συμμετεχουσών χωρών, καθώς και η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητάς τους.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo αρχείου: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πάνω από 10 βόμβες έριξαν οι Ισραηλινοί κατά την επίθεση εναντίον ηγετών της Χαμάς στην Ντόχα
- Έφτιαχνε επί 30 χρόνια μυστικό λαβύρινθο στον κήπο του- Τώρα είναι ιερό αφιερωμένο στη νεκρή σύζυγό του, vid
- Jamie Oliver: Γιατί η νέα συνταγή του με κοτόπουλο τρέλανε το Tik Tok αλλά δίχασε το κοινό, vid
- Ο πάπας Λέων κάνει λόγο για «πολύ σοβαρή» κατάσταση μετά τις ισραηλινές επιθέσεις στο Κατάρ κατά της Χαμάς
- Η κινεζική πρεσβεία προτρέπει τους Κινέζους πολίτες στην Ντόχα να αποφεύγουν “τις αχρείαστες εξόδους”
- Μαφία της Κρήτης: Στη φυλακή τα δύο αδέλφια για το κύκλωμα εκβιασμών, μετά τις απολογίες τους
- Ο Λευκός Οίκος φέρεται να είχε ενημερωθεί για την ισραηλινή επίθεση στο Κατάρ εναντίον της Χαμάς
- Νέο λουτρό αίματος στη ΛΔ Κονγκό: Ισλαμιστές αντάρτες σκότωσαν πάνω από 50 αμάχους σε κηδεία
- Τεταμένο το κλίμα! Το Κατάρ αναφέρει πως «δεν θα ανεχθεί» την συμπεριφορά του Ισραήλ
- Σκληρή κριτική από Σδούκου σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ