Όπως μεταδίδεται, ο Νικολάι Πατρούσεφ, ανώτερος σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, ο οποίος ηγείται επίσης του νεοσύστατου Ναυτικού Κολλεγίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμμετείχε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου για τη Στρατηγική Ανάπτυξη των Ναυτικών Δυνάμεων, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων TASS την Πέμπτη, που το επικαλείται το RT DE.
Στην ομιλία του προς τους συμμετέχοντες, ο προεδρικός σύμβουλος επεσήμανε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ αναπτύσσουν και δοκιμάζουν ενεργά τα πιο σύγχρονα ναυτικά drones και αυτόνομα υποβρύχια οχήματα. Αυτά τα οχήματα είναι ικανά να λειτουργούν κρυφά και να εξαπολύουν αιφνιδιαστικές επιθέσεις εναντίον σχεδόν οποιουδήποτε στόχου στη θάλασσα ή κάτω από αυτήν.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πατρούσεφ δήλωσε:
«Δεν μπορούν να αποκλειστούν προκλήσεις που περιλαμβάνουν άμεσες επιθέσεις σε ρωσικά πλοία και ναυτιλιακές υποδομές, καθώς και σε ξένα πλοία και εγκαταστάσεις για τις οποίες η Μόσχα θεωρείται υπεύθυνη».
Σύμφωνα με τον Ρώσο προεδρικό σύμβουλο, ο στρατός του ΝΑΤΟ διεξάγει συνεχή επιτήρηση, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μη επανδρωμένων τεχνολογιών. Οι φινλανδικές, σουηδικές, δανικές, πολωνικές και γερμανικές ναυτικές δυνάμεις αναπτύσσουν ενεργά τις δυνατότητές τους με βάση τις τελευταίες τεχνολογίες και εξασκούν κοινές επιχειρήσεις υπό την διοίκηση του ΝΑΤΟ.
Επιπλέον, υπάρχει μια άλλη απειλή που δεν πρέπει να υποτιμάται, τόνισε ο Πατρούσεφ. Σημείωσε ότι η Δύση συζητά επί του παρόντος την έκδοση επιστολών σήμανσης, η οποία στην πραγματικότητα αποτελεί κρατικά επικυρωμένη πειρατεία.
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο
- Μητσοτάκης για συμφωνία με Chevron: «Μεγάλη επιτυχία της πατρίδας μας»
- Η υπέρκομψη Μελάνια παρέδωσε μαθήματα στυλ και στο Ηνωμένο Βασίλειο – Δείτε βίντεο
- Μητσοτάκης: Αυτό είπε για την αντιμετώπιση της ακρίβειας
- Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής καταρτιζόμενων στις Δημόσιες ΣΑΕΚ
- Γροιλανδία: Η Δανία δεν προσκάλεσε τις ΗΠΑ στα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή
- Lahaina Noon: Ένα μοναδικό φαινόμενο στη Χαβάη που “σβήνει” τις σκιές δύο φορές τον χρόνο, vid
- Ραγδαίες εξελίξεις για την ΑΟΖ: Τι αποφάσισαν Ελλάδα και Λιβύη