Η Δανία θα κάνει “αυτό που της αναλογεί” προκειμένου να χρηματοδοτήσει ενδεχομένως την παράδοση αμερικανικής κατασκευής αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Λαρς Λόκε Ράσμουσεν χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.
“Έπειτα από ορισμένους δισταγμούς των ΗΠΑ, φαίνεται ότι έχουν έρθει στη σωστή πλευρά… και θα παραδώσουν τα συστήματα Patriot, εάν αυτά μπορούν να χρηματοδοτηθούν. Και η Δανία θα κάνει επίσης αυτό που της αναλογεί εδώ”, δήλωσε ο Ράσμουσεν στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.
Από την πλευρά του, ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Κάσπαρ Βέλντκαμπ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του είναι ανοικτή στο να υποστηρίξει τη δέσμευση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να στείλει αντιαεροπορικούς πυραύλους Patriot στην Ουκρανία, και ελπίζει πως και άλλες χώρες θα κάνουν το ίδιο.
“Η Ολλανδία κάνει ήδη πολλά… (Αλλά) θα διερευνήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε επίσης σε σχέση με τις ανακοινώσεις του κ. Τραμπ και να συνεχίσουμε από εκεί”, δήλωσε στους δημοσιογράφους πριν από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτά τόνισε ο Ρώσος πρέσβης στην Βρετανία για τις σχέσεις Μόσχας-Λονδίνου
- Σαουδάραβες κάνουν φάρσες ο ένας στον άλλον…με τους ήχους ιρανικών drone! vid
- Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ εν μέσω πολέμου
- «Σκότωσέ το με φωτιά»: Αστροναύτης της NASA φωτογράφισε παράξενο “πλάσμα”…Τι ήταν!
- Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λένε ότι αντιμετωπίζουν ιρανικές επιθέσεις με drones και πυραύλους
- Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο ύψους 115 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη νέων αμυντικών τεχνολογιών αιχμής σε χρόνο ρεκόρ, παρουσίασε η Ε.Ε.
- Ποιο νησί του Αιγαίου βρίσκεται μεταξύ των πιο υποσχόμενων τουριστικών προορισμών της Ευρώπης για τους Γερμανούς
- Αμερικανός παράτησε την δικηγορία στα 41 και έγινε συνταξιούχος στην Πορτογαλία…Πόσα εξοικονόμησε
- Χωρίς την Ρωσία δεν τους βγαίνουν οι αριθμοί – Τι σχολιάζεται σε σχέση με τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου
- Τουρκικό πλοίο δέχθηκε επίθεση από drones κοντά στα στενά του Βοσπόρου









