Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Βερολίνο: «Σταματήστε τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία»

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την παραμονή του Πάσχα στο Βερολίνο για να διαμαρτυρηθούν για τις παραδόσεις όπλων στο Κίεβο και για να υποστηρίξουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Σύμφωνα με το δίκτυο Friedenskooperative, που συντονίζει τις διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο, τουλάχιστον 3.000 άτομα συμμετείχαν στη συγκέντρωση στο Βερολίνο. 

Οι διαδηλωτές έφεραν σημαίες με μια εικόνα ενός περιστεριού της ειρήνης και πανό που έγραφαν: “ΗΠΑ και ΝΑΤΟ – μακριά από την Ουκρανία”, “Διπλωματία, όχι όπλα”, “Ενάντια στις άσκοπες κυρώσεις, φθηνή ενέργεια τώρα”, “Τα τανκ δεν θα φέρουν ποτέ ειρήνη” και ενάντια στην εξάρτηση της Ευρώπης από την πολιτική των ΗΠΑ. 

Ένας από τους ομιλητές εξήγησε:

«Σταματήστε τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, θα κλιμακωθεί και θα παρατείνει τη σύγκρουση».

Τόνισε επίσης ότι τα συμφέροντα ασφαλείας της Μόσχας και οι ανησυχίες της για τον επανεξοπλισμό και την επέκταση του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας πρέπει να γίνουν σεβαστά.

Φιλο-Ουκρανοί ακτιβιστές, μη μπορώντας να σταματήσουν τους ομιλητές λόγω του μικρού αριθμού τους, προσπάθησαν να εμποδίσουν την εκδήλωση.

Στην ανακοίνωση, οι διοργανωτές ζήτησαν να σταματήσουν οι γερμανικές προμήθειες όπλων στο Κίεβο, καθώς και να τερματιστεί η τοποθέτηση πυρηνικών όπλων στο Ramstein και οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι οποίες λένε ότι έχουν πλήξει τη Γερμανία εξαρχής. Καλούν το Βερολίνο να διευκολύνει τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου και να δημιουργήσει μια ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας «από τη Λισαβόνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ».

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί