Χαμός! Ρωσικές υπόνοιες για προβοκάτσια με χτύπημα νοσοκομείου στο Κίεβο και ΒΙΝΤΕΟ που «καίνε»

Έχουν δημοσιευτεί πλάνα που δείχνουν ακριβώς τον πύραυλο που φέρεται να χτυπάει ένα παιδικό νοσοκομείο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίσθηκε πως οι ζημιές που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο Κίεβο, κυρίως σε ένα νοσοκομείο παίδων, προκλήθηκαν από «την πτώση ενός ουκρανικού αντιαεροπορικού πυραύλου», ενώ υποστήριξε ότι «έπληξε» σήμερα αποκλειστικά «στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

«Πολλές φωτογραφίες και βίντεο, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στο Κίεβο, επιβεβαιώνουν αναντίρρητα την καταστροφή που προκλήθηκε από την πτώση ενός πυραύλου της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας που εκτοξεύθηκε από σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων στην πόλη», διαβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζοντας «ψευδείς» τις ουκρανικές δηλώσεις περί επίθεσης της Μόσχας απ’ ευθείας σε ένα πολιτικό νοσοκομείο του Κιέβου.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης σήμερα πως οι δυνάμεις του πραγματοποίησαν πλήγματα εναντίον στόχων της αμυντικής βιομηχανίας και αεροπορικών βάσεων στην Ουκρανία.

«Οι στόχοι της επιδρομής επιτεύχθηκαν. Οι καθορισθέντες στόχοι επλήγησαν», ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο.

Υπάρχουν πληροφορίες για πλήγμα σε εργοστάσιο παραγωγής πυραύλων που βρισκόταν στην ανατολική όχθη του Δνείπερου ποταμού.

«Τονίζουμε ιδιαίτερα ότι παρόμοιες υστερίες από το καθεστώς του Κιέβου συμβαίνουν εδώ και χρόνια, ειδικά πριν από κάθε σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Στόχος τέτοιων προκλήσεων είναι να εξασφαλιστεί περαιτέρω χρηματοδότηση για το καθεστώς του Κιέβου και να συνεχιστεί ο πόλεμος μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», κατέληξε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή του χαμού. Στο πρώτο και το δεύτερο φαίνεται καθαρά ο πύραυλος που χτύπησε το νοσοκομείο:

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo αρχείου

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί