Αζερμπαϊτζάν: Οι αυτονομιστές του Ναγκόρνο Καραμπάχ πιέζουν τη Ρωσία να ανοίξει τον διάδρομο προς την Αρμενία

Αξιωματούχος του Ναγκόρνο Καραμπάχ άσκησε την Πέμπτη πίεση στη Ρωσία προκειμένου να επιτρέψει την κυκλοφορία στον μοναδικό δρόμο που συνδέει αυτή την αυτονομιστική περιοχή του Αζερμπαϊτζάν -- ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως Αρμένιοι -- με την Αρμενία.

“Καλώ τη Ρωσική Ομοσπονδία να εγγυηθεί την ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων και αγαθών σε αυτό τον διάδρομο”, δήλωσε σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Γκούργκεν Νερσισγιάν, δηλώνοντας ότι η κατάσταση είναι φρικτή και θα έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες μέσα σε λίγες ημέρες”.

Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ανέστειλε την κυκλοφορία στον διάδρομο Λατσίν, αναφέροντας ότι οδηγοί που εργάζονταν για τον αρμενικό Ερυθρό Σταυρό φέρεται να έκαναν λαθρεμπόριο προϊόντων πάνω σε αυτόν τον άξονα, κάτι που απορρίπτει η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Αρμένιος πρωθυπουργός είχε καταγγείλει έναν “αποκλεισμό” του Ναγκόρνο Καραμπάχ μετά το κλείσιμο αυτού του δρόμου και ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει το Σάββατο σε διαπραγματεύσεις με το Αζερμπαϊτζάν υπό την αιγίδα της ΕΕ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: frepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί