Αυτό είναι το τεράστιο αμερικανικό πλοίο που στο εξής θα έχει έδρα τη Σούδα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Θα αναφέρω σήμερα ότι το USS Hershel Williams, θα έρθει στη Σούδα και είναι μια τέλεια επιλογή στρατηγική θέση και συμβολίζει ότι η σχέση μας γίνεται πιο ισχυρή».

Με αυτή την δήλωση ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο «σφράγισε» την αξία που αποκτά πλέον η βάση της Σούδας τόσο για την ευρύτερη περιοχή, όσο και για την αμερικανική παρουσία σε αυτήν.

Το USS Hershel Williams είναι το πιό πρόσφατα ναυπηγηθέν πλοίο για τον Αμερικανικό στόλο και είναι το δεύτερο της κατηγορίας του.

Επί της ουσίας αποτελεί μια πλωτή πλατφόρμα, από όπου μπορούν να επιχειρούν ελικόπτερα -μπορεί να «φιλοξενεί» ταυτόχρονα τέσσερα αεροσκάφη κατηγορίας MH-53 και CV-22- και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV).

Το πλοίο μήκους 230 μέτρων (755 πόδια), διαθέτει κατάστρωμα πτήσης τεσσάρων σημείων 4.830 τετραγωνικών μέτρων. Επιπλέον χαρακτηριστικά περιλαμβάνει ένα υπόστεγο, χώρο αποστολής και χώρους εργασίας και διαβίωσης για εκατοντάδες άτομα.

Το πλήρωμά του αποτελείται τόσο από μέλη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, όσο και από πολιτικό προσωπικό.

«Το Hershel ‘Woody’ Williams βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος της ναυτικής ολοκλήρωσής μας», είχε δηλώσει ο Gene Black, διοικητής του έκτου στόλου των ΗΠΑ, όταν το γιγαντιαίο πλοίο εντάχθηκε στο δυναμικό του.

«Σε αυτό το πολύπλοκο θαλάσσιο περιβάλλον, ένα πλοίο σαν αυτό επιτρέπει επιλογές προβολής ισχύος με μόνιμη παρουσία. Το πλοίο είναι ιδανικό για αποστολές , καθώς μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί με τους πεζοναύτες και τους συμμάχους μας σε πολλές από τις επιχειρήσεις μας σε όλη την περιοχή σε διάφορα επίπεδα πολυπλοκότητας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δείτε το τεράστιο ελικοπτεροφόρο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού:

Το γιγαντιαίο πλοίο πήρε το όνομά του από τον βετεράνο των Πεζοναυτών, Hershel «Woody» Williams, γνωστό για τον ηρωισμό του κατά τη μάχη της Iwo Jima στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, για τον οποίο του απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο Χάρι Τρούμαν το Μετάλλιο της Τιμής στις 5 Οκτωβρίου του 1945.

(Από onalert – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί