• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτή θα είναι η «ΦΩΛΙΑ» των Rafale, έρχεται ο «φονιάς» του Αιγαίου (vid)

Αυτή θα είναι η «ΦΩΛΙΑ» των Rafale, έρχεται ο «φονιάς» του Αιγαίου (vid)

Εκεί θα στεγαστούν εκτός απροόπτου τα νέα μας μαχητικά...

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η 332 Μοίρα «Γεράκι» της 114 Πτέρυγας Μάχης σε λίγους μήνες από τώρα, θα δεχτεί στα υπόστεγά της τα 18 RAFALE F-3R.

Σύμφωνα με αξιωματικούς, η τεχνογνωσία των Μηχανικών της 332 Μοίρας και οι σημειώσεις τους ξεπερνούν κατά πολύ τις γνώσεις των ίδιων των κατασκευαστών. Αλλά ακόμη και κατά τα «πέτρινα χρόνια» για την 332 Μοίρα οι Μηχανικοί έκαναν τα δικά τους μικρά αλλά τεράστιας αξίας θαύματα κρατώντας ζωντανή μια από τις πιο σημαντικές Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας και της αεροπορικής βάσης της Τανάγρας.

Τα Αεροπορικά Επιτελεία Ελλάδας και Γαλλίας, μαζί με στελέχη των εταιριών και της Γαλλικής Διεύθυνσης εξοπλισμών έχουν «στρατοπεδεύσει» στο ΓΕΑ, σε όλους τους κλάδους και κυρίως στον Γ’ Κλάδο Υποστήριξης, με τους Μηχανικούς της Πολεμικής Αεροπορίας να κάνουν φύλλο και φτερό όλα τα στοιχεία. Παράλληλα πολλές είναι και οι συζητήσεις με την Γαλλική πλευρά για την αγορά των υφιστάμενων Mirage 2000 της 332 Μοίρας.

Ανώτατες πηγές μάλιστα επαναλαμβάνουν ότι ο στόχος είναι το πολύ έως τα μέσα Δεκεμβρίου να μπαίνουν οι υπογραφές και να ξεκινήσει το σπριντ στηn συνέχεια για την έλευση των πρώτων αεροσκαφών.

Ταυτόχρονα πρέπει να γίνει η επιλογή ιπταμένων και τεχνικών που θα μεταβούν στη Γαλλία για να ξεκινήσει η ταχύρρυθμη εκπαίδευση στο simulator και στη συνέχεια οι πρώτες πτήσεις

332 ΜΟΙΡΑ – ΕΚΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Όπως συνεχίζουν τα ρεπορτάζ, μετά από 30 χρόνια η 332 Μοίρα «Γεράκι» έρχεται ξανά στην κορυφή της τεχνολογικής αιχμής της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς, κατά πάσα πιθανότητα, όπως είδαμε παραπάνω, θα είναι η Μοίρα που θα παραλάβει τα μαχητικά 4,5 γενιάς Rafale F-3R που θα προσδώσουν αδιαμφισβήτητη αεροπορική υπεροχή πάνω από το Αιγαίο στην Πολεμική Αεροπορία απέναντι στους τουρκοισλαμιστές της Άγκυρας.

Η ιστορική Μοίρα συνιστούσε βασικό πρωταγωνιστή κατά την δεκαετία του 1990 στις αναχαιτίσεις στον ουρανό του Αιγαίου ενώ από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, εξειδικεύτηκε στον ρόλο του «φονέα» μονάδων επιφανείας με τα βλήματα τύπου Exocet.

Μάλιστα, τα Mirage 2000 της 332 Μοίρας ήταν αυτά που με μια εντολή ήταν πάντοτε έτοιμα ν’ απογειωθούν ανά πάσα στιγμή όλα αυτά τα χρόνια- ακόμη και πριν από λίγες ημέρες κατά την Ελληνοτουρκική κρίση- «φορτωμένα» με το θανάσιμο φορτίο των πυραύλων Exocet, παρέχοντας τη μοναδική ικανότητα ταχείας μετάβασης σε οποιοδήποτε σημείο κρίσης και εξαπόλυσης ενός μεγάλου αριθμού βλημάτων που είναι ικανά να σπείρουν τον όλεθρο σε οποιοδήποτε επίδοξο αντίπαλο.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν άλλη Μοίρα να αναλάβει να στεγάσει, εκτός απροόπτου, τα «φονικά αεροσκάφη» που θα πάρουμε από την Γαλλία.

Με πληροφορίες από Hellas Journal