Αυτή είναι η πρώτη μεσογειακή χώρα που αγόρασε ρωσικά μαχητικά Su-57 – ΒΙΝΤΕΟ

Η Αλγερία υπέγραψε συμφωνία με τη Ρωσία για την απόκτηση 14 μαχητικών stealth Su-57.

Στο πλαίσιο αυτό, η χώρα γίνεται η πρώτη στον κόσμο που αποκτά το πέμπτης γενιάς μαχητικό αεροσκάφος, όπως αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος avia.pro.

«Το Υπουργείο Άμυνας της Αλγερίας, στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων με τον ρωσικό στρατό, κατέληξε σε συμφωνία για την αγορά των τελευταίων ρωσικών αεροσκαφών Su-57, αξίας σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων» αναφέρει η ιστοσελίδα.


Ρώσος πιλότος πετάει με Su-57 χωρίς προστατευτικό θόλο – Βίντεο
Τον Δεκέμβριο του 2019, ο ιστότοπος στρατιωτικών ειδήσεων της Αλγερίας, «Menadefense», ο οποίος ανέφερε για πρώτη φορά αυτές τις πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι η αεροπορική δύναμη της Αλγερίας είχε συνάψει δύο ακόμη συμβάσεις σχετικά με την απόκτηση 14 βομβαρδιστικών μεγάλων αποστάσεων.

Δύο άλλες προαιρετικές συμβάσεις για την αγορά 14 Su-34 και ακόμη 14 Su-35 από 14 είχαν επίσης υπογραφεί με σκοπό την αντικατάσταση των αεροσκαφών που θα αποσυρθούν από τον στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας τα επόμενα χρόνια.

Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας και άμυνας και αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας «Menadefense», Ακράμ Καρίεφ δήλωσε στο Sputnik ότι η απόκτηση των Su-57 από την Αλγερία «είναι μια επανάσταση στη δυτική πλευρά της Μεσογείου».

«Είναι η πρώτη φορά που ένα αεροσκάφος πέμπτης γενιάς θα εισαχθεί στην Αφρική», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι «είναι επίσης πρώτη φορά που εισάγεται και στη Μεσόγειο, καθώς στην περιοχή υπάρχει μόνο το Ισραήλ και η Ιταλία που έχουν αεροπλάνα τεχνολογίας stealth, τα οποία είναι F-35».

(Sputniknews -φωτο:photo screenshot)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί