Μονάδες ειδικών επιχειρήσεων της Ελλάδας και Σκοπίων πραγματοποίησαν συνεκπαίδευση, από τη Δευτέρα 19 έως και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, σε περιοχή της λίμνης Αχρίδας.
Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), η συνεκπαίδευση περιελάμβανε αντικείμενα τακτικής μικρών κλιμακίων τμημάτων ειδικών επιχειρήσεων, με έμφαση στις βολές μάχης ταχείας αντίδρασης.
Επίσης, περιελάμβανε εκτέλεση καταδύσεων στη λίμνη Αχρίδα με την παροχή τεχνογνωσίας από κινητή εκπαιδευτική ομάδα της διακλαδικής διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.
Η δραστηριότητα βασίστηκε στη εμπειρία που διαθέτει το ελληνικό προσωπικό στα αντικείμενα των επιχειρησιακών καταδύσεων, ενώ είχε προηγηθεί ανάλογη εκπαίδευση στην Ελλάδα σε θαλάσσιο περιβάλλον, επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ.
Οι παραπάνω δραστηριότητες έλαβαν χώρα στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων για το έτος 2020.
Με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα έχει αναλάβει κομβικό ρόλο στην αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων της γειτονικής χώρας.
Σε αυτό το πλαίσιο, το ΓΕΕΘΑ έχει εκδώσει σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις για την υλοποίηση σειράς εκπαιδεύσεων υπό τη διακλαδική διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν σε εγκαταστάσεις και των δύο χωρών.
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αναβαθμίζεται η πυροπροστασία των νοσοκομείων Γιαννιτσών, Έδεσσας και Νάουσας
- Σίδνεϊ: Τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο με τον αστυνομικό που σκότωσε τον δράστη στα 40 μέτρα
- Νέο αποκλεισμοί σήμερα από τους αγρότες της Μακεδονίας
- Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 44χρονος Γεωργιανός προσπάθησε να πνίξει με κορδόνια την σύντροφό του
- Viral Βρετανός στις Φιλιππίνες: Αγνοεί ότι κρατά το πιο θανατηφόρο χταπόδι στον κόσμο!
- ΔΥΠΑ: Από αύριο η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και δώρου Χριστουγέννων
- Σύμφωνα με την SVR Βρετανοί αξιωματούχοι σκοπεύουν να εκβιάσουν τις ΗΠΑ
- Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι στο Χαλάνδρι έπειτα από καταδίωξη
- Περιφέρεια Αττικής: Σε τροχιά υλοποίησης 12 νέοι παιδικοί σταθμοί – 821 νέες θέσεις για βρέφη και νήπια
- Βρετανός υπουργός καλεί το BBC να μην υποχωρήσει μπροστά στην αγωγή του Τραμπ









