Αυστραλία-ΗΠΑ αναπτύσσουν υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ για την αντιμετώπιση πυραυλικών απειλών από Κίνα-Ρωσία

H Αυστραλία και οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν από κοινού υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ, σε μία προσπάθεια αντίδρασης απέναντι στην Κίνα και στη Ρωσία, οι οποίες αναπτύσσουν παρόμοια όπλα, όπως δήλωσε σήμερα, η υπουργός Άμυνας Λίντα Ρέινολντς.

«Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε τεχνολογικά προηγμένες αμυντικές ικανότητες, για να δώσουμε στις ένοπλες δυνάμεις της Αυστραλίας περισσότερες επιλογές αποτροπής της επιθετικότητας κατά των συμφερόντων μας» ανέφερε η υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας σε ανακοίνωσή της.

Η ίδια δεν προχώρησε στην αποκάλυψη του οικονομικού κόστους για την ανάπτυξη των πυραύλων ή το πότε θα είναι επιχειρησιακοί.

Η Αυστραλία έχει προβλέψει δαπάνη 9,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ) αυτή τη χρονιά για πυραυλικά συστήματα υψηλής ταχύτητας και μεγάλης ακτίνας δράσης, συμπεριλαμβανομένης και της υπερηχητικής έρευνας.

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι είναι ικανοί να διατηρούν ταχύτητες πτήσης που είναι μεγαλύτερες από το πενταπλάσιο της ταχύτητας του ήχου, ενώ ο συνδυασμός της υψηλής ταχύτητας, της δυνατότητας ελιγμών, αλλά και του ύψους, στο οποίο πετούν, καθιστούν δύσκολες την παρακολούθηση και την αναχαίτισή τους.

photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί