Ατύχημα σε άσκηση του Ρωσικού Στρατού (ΦΩΤΟ)

Ατυχήματα συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες με ρωσικό άρμα να πλήττεται από αντιαρματικό πύραυλο φίλιου τεθωρακισμένου οχήματος κατά τη διάρκεια άσκησης.

Ο Ρωσικός Στρατός ασκείται εντατικά τελευταία, με μία μικρή κάμψη στην ποσότητα των ασκήσεων να σημειώνεται λόγο κορονοϊού, με τις ασκήσεις αυτές να πραγματοποιούνται συχνά με τη χρήση πραγματικών πυρών ώστε ο Στρατός να εκπαιδεύεται σε όσο το δυνατόν πιο πραγματικές συνθήκες στο πεδίο.

Σε κάποια άσκηση που διεξήχθη από τις μονάδες του Ρωσικού Στρατού στην περιοχή του Αστρακχάν, ρωσικό άρμα μάχης Τ-90A επλήγη από αντιαρματικό πύραυλο Konkurs ο οποίος εκτοξεύτηκε από τεθωρακισμένο όχημα μάχης πεζικού (IFV)  BMP-2. Το πλήγμα στα πλευρά του άρματος ήταν καταστροφικό καθώς προκλήθηκε φωτιά η οποία επιχειρήθηκε να περιοριστεί πριν καταστραφεί ολοσχερώς το άρμα με τα αίτια αυτής της αστοχίας να μην έχουν γίνει γνωστά. Πάντως, το πλήγμα από φίλια πυρά κατά τη διάρκεια άσκησης με πραγματικά πυρά είναι μία πιθανότητα η οποία μπορεί να συμβεί αν δεν τηρηθεί το σχεδιάγραμμα της άσκησης κατά γράμμα. Δεν αναφέρθηκαν ανθρώπινες απώλειες από το πλήρωμα του ρωσικού άρματος.