Ατύχημα με πραγματικά πυρά στο Πσκόφ της Ρωσίας

Έρευνες πραγματοποιούνται από τις στρατιωτικές αρχές της Ρωσίας μετά από ατύχημα που προκλήθηκε τις προηγούμενες μέρες σε μονάδα στην πόλη Πσκόφ της Δυτικής Ρωσίας. βολή από πυροβόλο των 30 χιλ. χτύπησε σε ένα παλαιό εμπορικό κέντρο στα περίχωρα της πόλης Πσκώφ, προκαλώντας αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Το βλήμα, χωρίς να έχει κάποια εκρηκτική κεφαλή, καρφώθηκε στο κτίριο χωρίς να προκληθούν απώλειες ή τραυτματισμοί σε πολίτες αλλά το περιστατικό ερευνάται τόσο από τις στρατιωτικές αρχές, όσο και από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Το βλήμα των 30 χιλ προήλθε από το πυροβόλο ενός τεθωρακισμένου αμφίβιου οχήματος BMD-4 πολλά εκ των οποίων χρησιμοποιεί η τοπική μονάδα αλεξιπτωτιστών που εδράζεται στο Πσκωφ και αποτελεί μία εκ των επίλεκτων μονάδων του Ρωσικού Στρατού στη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια. Το όχημα φέρει ένα πυροβόλο των 100 χιλ, ένα ακόμα των 30 χιλ, ένα πολυβόλο των 7.62 χιλ και αναπτύχθηκε για αν αποτελεί μία ελαφριά έκδοση αμφίβιου οχήματος αλλά ταυτόχρονα βαριά οπλισμένη.

Το ατύχημα με το βλήμα των 30 χιλ. αναφέρεται ότι προέκυψε κατά την συντήρηση και επιθεώρηση των πυροβόλων των οχημάτων BMD-4 το τελευταίο διάστημα από τις δυνάμεις της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης. Δείτε το όχημα στο παρακάτω βίντεο: