• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ύποπτο παιχνίδι της Τουρκίας με τους S-400! Ανησυχούν οι Ρώσοι (vid)

Ύποπτο παιχνίδι της Τουρκίας με τους S-400! Ανησυχούν οι Ρώσοι (vid)

Θα σκάσουν στα χέρια του Ερντογάν;;; Η Τουρκία παίζει με την φλόγα

Η Τουρκία έστειλε στις 6 Οκτωβρίου τα συστήματα πυραυλικής άμυνας S-400 στην επαρχία της Σινώπης, τους Εύξεινου Πόντου για δοκιμή, σύμφωνα με όσα γράφει η τουρκική Gazette Duvar.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα εκδόθηκε σχετική ΝΟΤΑΜ, για το τοπικό αεροδρόμιο της Σινώπης, με την οποία αποκλείστηκε ο εναέριος χώρος.

Η ενεργοποίηση των S-400 φέρεται να αποτελεί την (νέα) κόκκινη γραμμή του ΝΑΤΟ και ο Στόλτενμπεργκ φέρεται να διαμήνυσε στην Άγκυρα να αλλάξει τακτική, καθώς απειλούν συμμαχικά αεροσκάφη. Η απόκτησή τους θεωρείται ως απειλή κατά της ασφάλειας της Δυτικής Συμμαχίας.

Υπάρχει όμως και η αντίθετη ανάγνωση. Οι Ρώσοι φοβούνται ότι οι τουρκικοί έλεγχοι, μέσω της ενεργοποίησης, απλά δημιουργούν τις προδιαγραφές εκείνες ώστε τα αμερικανικά F-22 Raptor και F-35 Lightning II, πέμπτης γενιάς, να μπορούν να προσεγγίζουν τον ρωσικό εναέριο χώρο χωρίς να εντοπίζουνται από τους S-400.

Τον περασμένο Ιούλιο δε, ο πρώην αναπληρωτής διοικητής των δυνάμεων αεροπορικής άμυνας των χερσαίων δυνάμεων της Ρωσίας, υπολοχαγός Αλεξάντερ Λουζάν, είχε αναφέρει πως με τα F-16 της η Τουρκία δοκίμαζε τα τρωτά σημεία των S-400.

Τελικά η Τουρκία τι πράττει; Δίνει πληροφορίες και στις δύο πλευρές; Ελέγχει τα αδύναμα σημεία των S-400 ή τεστάρει το αντιαεροπορικό σύστημα πάνω στα μαχητικά του ΝΑΤΟ;

Όπως αντιλαμβάνεστε, η γείτονα παίζει επικίνδυνο παιχνίδι…