Ξεκίνησαν τα «φαγώματα» οι Τούρκοι – Καλό για εμάς!

Πλούσιο παρασκήνιο φαίνεται πως υπάρχει πίσω από την είδηση της αιφνιδιαστικής απομάκρυνσης του αντιναυάρχου του Πολεμικού Ναυτικού Τζιχάτ Γιαϊτζί στο Τουρκικό Γενικό Επιτελείο.

Στο νέο του πόστο, ο Γιαϊτζί, που θεωρείται ο «πατέρας» της θεωρίας της Γαλάζιας Πατρίδας και ο εμπνευστής του Συμφώνου της Τουρκίας με τη Λιβύη, δεν έχει πλέον καμία αρμοδιότητα.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, την προβολή του Γιαϊτζί στα Μέσα Ενημέρωσης δεν έβλεπε με καλό μάτι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.


Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο Ακάρ ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος που τα ΜΜΕ πίστωναν στο ναύαρχο τόσο τη θεωρία της Γαλάζιας Πατρίδας όσο και το Τουρκολυβικό σύμφωνο, για το οποίο φέρεται να είπε σε στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ότι είχε σχεδιαστεί πριν από δέκα χρόνια.

Αλλάζει γραμμή ο Ερντογάν;

Εξηγώντας τι σηματοδοτεί η απομάκρυνση Γιαϊτζί σε σχέση με τις επόμενες κινήσεις Ερντογάν, ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, ανέφερε ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε κάποια αλλαγή στάσης.

Από SKAI