• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βομβαρδισμοί τούνελ από την Ισραηλινή Αεροπορία (ΒΙΝΤΕΟ)

Βομβαρδισμοί τούνελ από την Ισραηλινή Αεροπορία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Χαμάς έχει σκάψει αρκετά και βαθιά στη Γάζα για να αντιμετωπίσει με αυτό τον τρόπο την ισραηλινή υπεροπλία σε αεροπορική υποστήριξη και πυροβολικό κάθε είδους, προστατεύοντας τα μέλη και τον εξοπλισμό της με αυτό τον τρόπο.

Οι Ισραηλινοί φέρονται να παγίδευσαν μέρος των μαχητών της Χαμάς όταν το βράδυ του Σαββάτου αναφέρθηκε η εισβολή Ισραηλινών στρατιωτικών μονάδων στη Λωρίδα της Γάζας και υπήρξε και ανάλογο tweet από πλευράς των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Κυκλοφορεί εντόνως το σενάριο ότι αυτό ήταν παγίδα των ισραηλινών αφού ναι μεν μετακίνησαν τεθωρακισμένα και μηχανοκίνητα τμήματα πέιξ των βόρειων ορίων της Λωρίδας της Γάζας με το βόμβο των οχημάτων να γίνεται αισθητός εντός της Λωρίδας, αλλά δεν προχώρησαν σε επίθεση.

Βλέποντας και ακούγοντας τις κινήσεις των Ισραηλινών, οι μαχητές της Χαμάς που ήταν ταγμένη για άμυνα στο βόρειο τομέα, εισήλθαν στα τοπικά τούνελ για να αποφύγουν τη στοχοποίηση του πυροβολικού και της αεροπορίας και όταν οι μονάδες των Ισραηλινών έφταναν κοντά, να προβάλουν την αντίστασή τους.

Αντ’ αυτού, η Ισραηλινή Αεροπορία και το πυροβολικό άρχισαν να προσβάλουν τα τούνελ της περιοχής  με πυραύλους και βλήματα διάτρησης εδάφους  τα οποία είχαν εν μέρη στοχοποιήσει.  Αρκετοί μαχητές της Χαμάς λέγεται ότι σκοτώθηκαν από τα πλήγματα και την κατάρρευση των τούνελ ενώ άλλοι εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτά με την Ισραηλινή Αεροπορία να πραγματοποιεί εκείνη την ώρα 160 εξόδους αεροσκαφών και το πυροβολικό να βάλει συνεχόμενα.

Από εκεί και μετά και τις επόμενες μέρες συνεχίστηκαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί με στόχο τούνελ ή πιθανά τούνελ της Χαμάς όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.

Βέβαια κάποια εκ των χτυπημάτων αυτών δεν πέτυχαν τούνελ αλλά μάλλον το σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης της πόλης.

ενώ αναπόφευκτα καταγράφηκαν και απώλειες αμάχων λόγω των εκρήξεων  στο μέσω των δρόμων και σε κτίρια τα οποία κατεδαφίζονται από τα ακριβή πλήγματα πυραύλων τύπου JDAM της Ισραηλινής Αεροπορίας ή SPICE και GBUs με στόχους όπως το παρακάτω κτίριο το οποίο με μόνο 2 πυραύλους στα θεμέλια κατεδαφίστηκε.

Αντίστοιχα, πύραυλοι της Χαμάς έχουν πλήξει κατοικημένες περιοχές του Ισραήλ τραυματίζοντας ισραηλινούς αλλά και Παλαιστίνιους σε κάποιες περιπτώσεις