• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βολές της Χαμάς κατά του Ισραηλινού Στρατού στην Γάζα (ΒΙΝΤΕΟ)

Βολές της Χαμάς κατά του Ισραηλινού Στρατού στην Γάζα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ευκαιρία για βολές κατά του Ισραηλινού Στρατού βρήκε η Χαμάς όταν εκτόξευσε κατά των θέσεων των Ισραηλινών γύρω από το συνοριακό πέρασμα Karam Abu Salem, αρκετά βλήματα όλμων.

Το πέρασμα του Kara Abu Salem είχε ανακοινωθεί νωρίτερα από τους Ισραηλινούς ότι θα χρησιμοποιούνταν για τη μετάβαση στη Λωρίδα της Γάζας ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και μεταφοράς ή μη τραυματιών που έχρηζαν ιατρικής περίθαλψης.

Στη Χαμάς δεν άργησε και βρήκε ευκαιρία να βάλει κατά των Ισραηλινών με όλμους τραυματίζοντας όμως 1 παλαιστίνιο που βρισκόταν στο πέρασμα μαζί με αρκετούς ακόμα. Η Ταξιαρχία Al Qassam δημοσίευσε το παρακάτω βίντεο το οποίο δείχνει τις βολές όλμων προς τους Ισραηλινούς στρατιώτες.

Το Ισραήλ απάντησε στα πυρά αυτά ρίχνοντας βέλη στη Χαμάς λέγοντας:

“Η Χαμάς φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρεται για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πολίτες της Γάζας την οποία ελέγχει”.

και το πέρασμα έκλεισε ξανά για το υπόλοιπο της ημέρας ενώ υπάρχουν διαπραγματεύσεις και πιέσεις και προς τις δύο πλευρές για εξομάλυνση της κατάστασης με τη Χαμάς να πιέζεται κυρίως από την Αίγυπτο για παύση των εχθροπραξιών.