• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τσεχία-Σλοβακία: Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το ΝΑΤΟ, κάνει «περίεργες» κινήσεις (Βίντεο)

Τσεχία-Σλοβακία: Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το ΝΑΤΟ, κάνει «περίεργες» κινήσεις (Βίντεο)

Το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, έχει στην διάθεση του οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο φαίνονται στρατιωτικά οχήματα του ΝΑΤΟ.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για κάποιου είδους αποστολή του ΝΑΤΟ, όμως έχει ενδιαφέρον να δούμε όλες τις λεπτομέρειες. Σύμφωνα με το Sputnik πάντα, το ΝΑΤΟ ίσως μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό, μέσω της Τσεχίας και της Σλοβακίας, χωρίς όμως να είναι επιβεβαιωμένο κάτι τέτοιο. Πάντως στα βίντεο τα οποία..έβγαλαν πολίτες, φαίνονται ξεκάθαρα κινήσεις στρατευμάτων.

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν:

Το πρώτο βίντεο τραβήχτηκε στην Πρωτεύουσα της Σλοβακίας, στην Μπρατισλάβα στις 8 Οκτωβρίου, ενώ το δεύτερο στην μικρή πόλη Στάρα Μπόλεσλαβ της Τσεχίας, η οποία βρίσκεται 25 χιλιόμετρα από την Πράγα. Το δεύτερο βίντεο τραβήχτηκε στις 7 Οκτωβρίου.

Αν και δεν είναι περίεργο τα στρατεύματα να κινούνται, ώστε να συμμετέχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις, είναι περίεργο που αυτή την φορά, δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις και μάλιστα δεν κάλυψαν το γεγονός οι δημοσιογραφικές κάμερες, όπως γίνεται συνήθως.

Η παράξενη δήλωση ενός οδηγού

Ένας οδηγός από την Σλοβακία, σχολίασε το παραπάνω γεγονός και είπε:

Στο ραδιόφωνο ακούσαμε ότι, υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων, επειδή γίνονται κάποιες εργασίες στο οδικό δίκτυο, αλλά αυτό δεν ισχύει. Μας είπαν ψέματα, γιατί εμείς (οι οδηγοί), είδαμε να περνάνε στρατεύματα από μπροστά μας.

Ο υπολοχαγός Gen. Hodges, λίγο παλιότερα είχε πει ότι το ΝΑΤΟ, θα πρέπει να είναι σε θέση να περνάει μέσα από τις χώρες-συμμάχους, χωρίς να παίρνει εντολή. Είναι σημαντικό για το ΝΑΤΟ, να μπορεί να κινηθεί γρήγορα και εύκολα, χωρίς αυτή η κίνηση να γίνεται εύκολα αντιληπτή, από ποιον άλλο; Από τους Ρώσους.