• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τούρκοι σας έρχεται!!! Επίσημη πρώτη επιχειρησιακή βολή S-300 της Αρμενίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τούρκοι σας έρχεται!!! Επίσημη πρώτη επιχειρησιακή βολή S-300 της Αρμενίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπήρχε τις προηγούμενες μέρες έντονη φημολογία για χρησιμοποίηση των αντιαεροπορικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς S-300 στην περιοχή του Αρτσάκχ. Τελικά, η πρώτη επίσημα καταγεγραμμένη βολή σε πραγματικές συνθήκες, έγινε το περασμένο βράδυ για την προστασία της πρωτεύουσας της Αρμενίας, Ερεβάν.

Σύμφωνα με τους Αρμένιους, 4 UAVs του Αζερμπαϊτζάν, λέγεται ότι ήταν τα τουρκικής κατασκευής TB2 Bayraktar,  επιχείρησαν να πλησιάσουν την πρωτεύουσα της Αρμενίας και αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς από τα συστήματα S-300 που καλύπτουν την πρωτεύουσα.

Και τα 4 UAV κατερρίφθησαν με επιτυχία από το ρωσικής προέλευσης αντιαεροπορικό σύστημα το οποίο βάλει για πρώτη φορά σε καιρό πολεμικών επιχειρήσεων και καταγράφεται η βολή του.

 Υπό τυπικές συνθήκες, η Αρμενία δε βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν καθώς η σύγκρουση έχει περιοριστεί στα σύνορα του Αρτσάκχ με το Αζερμπαϊτζάν. Η κίνηση αυτή όμως να επιχειρήσουν προσβολές στην ίδια την αρμένικη πρωτεύουσα, μπορεί να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση μεταξύ των δύο πλευρών οι οποίες διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους βαλλιστικά όπλα.