• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τουρκικής κατασκευής drone κοντά στην Κριμαία ‘μπλόκαρε’ τον ρωσικό στρατό

Τουρκικής κατασκευής drone κοντά στην Κριμαία ‘μπλόκαρε’ τον ρωσικό στρατό

Πριν από λίγες ώρες, κοντά στα σύνορα της Κριμαίας, καταγράφηκε η πτήση ενός τουρκικού επιθετικού drone «Bayraktar TB2», το οποίο ήταν σε λειτουργία από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, εξοπλισμένο με το συγκρότημα SIGINT, το οποίο έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για την

ηλεκτρονική αναγνώριση σε διάφορα επίπεδα, αλλά και για παρεμβολή στη λειτουργία διαφόρων τύπων εξοπλισμού, συστημάτων και οπλικών συστημάτων.

Στην εικόνα που παρουσιάζεται, μπορείτε να δείτε μερική διαδρομή της πτήσης του drone. Είναι γνωστό ότι σε ορισμένες περιοχές το σήμα αναμεταδότη απενεργοποιήθηκε σκόπιμα, προφανώς προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα ανίχνευσης του drone από συστήματα αεροπορικής άμυνας μικρής εμβέλειας.

Τουρκικές πηγές επιβεβαιώνουν επίσης έμμεσα πληροφορίες σχετικά με την πιθανή παρεμπόδιση του ρωσικού στρατού στην Κριμαία.

«Σήμερα, 2 Global Hawk UAV που ανήκουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, 1 αεροσκάφος RC-135W ELINT που ανήκει στη Μεγάλη Βρετανία και 1 UAV Bayraktar TB2 που ανήκει στην Ουκρανία (πιθανώς με μονάδα SIGINT) πέταξαν γύρω από την Κριμαία που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία ,ανέφερε ο Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής Τουράν Ογκούζ …

“Η πυκνότητα των πτήσεων αναγνώρισης κοντά στα ρωσικά σύνορα μπορεί να αναγκάσει τη ρωσική πλευρά να επιστρέψει στρατεύματα στην περιοχή ξανά, καθώς η κατάσταση είναι παρόμοια με τις προετοιμασίες για επίθεση”.

Από Βαλκανικό Περισκόπιο