Τουρκία: Το υπερ-σύγχρονο άρμα μάχης Altay, που προβληματίζει την Ελλάδα (Βίντεο)

Νέος πονοκέφαλος για την Ελλάδα....

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ

Οι Τούρκοι μέχρι το 2021 θα βάλουν σε υπηρεσία το δικό τους Κύριο Άρμα Μάχης που φέρει το όνομα Altay και είναι το πρώτο Άρμα του είδους τουρκικής κατασκευής, από το 1943 όπου υπήρχαν κάποια προσχέδια.

Η ιστορία πίσω από το Άρμα Μάχης

Ο Στρατηγός Fahrettin Altay που ήταν Αλβανικής και Τουρκικής καταγωγής το όνομα του οποίου πήρε το Άρμα μάχης, είχε πολεμήσει τον Ελληνικό Στρατό και είχε αιχμαλωτίσει τον τότε Έλληνα Στρατηγό και πολιτικό Νικόλαο Τρικούπη ο οποίος έλεγχε τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις της Ανατολίας όπως συνηθίζουν να λένε και οι Τούρκοι.

Δυνατότητες και χαρακτηριστικά

Μόνο κατά προσέγγιση μπορούμε να δούμε ορισμένα χαρακτηριστικά και ορισμένες δυνατότητες του Άρματος.

Το Altay συνδυάζει την τεχνολογία του Νοτιοκορεατικού Άρματος K2 Black Panther και του Γερμανικού Leopard 2 αλλά διαφέρει και από τα δύο.

Ακολουθούν λίγα Χαρακτηριστικά:

Πλήρωμα: 4 άτομα
Βάρος: 55 τόνοι
Μήκος: 10 μέτρα
Ύψος: 2.5 μέτρα
Ταχύτητα: 70 χιλιόμετρα
Κινητήρας: MTU 883 turbocharged diesel γερμανικής κατασκευής 1500 Ίππων αρχικά και 1.800 Ίππων αργότερα μετά από τουρκική παραλλαγή του κινητήρα .
Κύριο Όπλο: Τουρκική παραλλαγή του Rheinmetall Rh-120 (γερμανικής κατασκευής).

Φημολογούμενες Δυνατότητες:

Το τουρκικό Άρμα Μάχης θα έχει προστασία από ραδιοχημικές και πυρηνικές επιθέσεις.

Πληροφορίες για κατασκευή ηλεκτρικού κινητήρα από την τουρκική εταιρεία otokar, ώστε το Άρμα Μάχης να μην είναι ορατό από τις θερμικές κάμερες.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα στόχευσης και λειτουργίας του Άρματος είναι της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας Aselsan.

Χώρες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αγορά του Altay

Κολομβία, Σαουδική Αραβία, Πακιστάν, Ομάν, Κατάρ.

Σημαντική σημείωση: Οι πληροφορίες για το Άρμα που ακόμα δεν έχει μπει στην υπηρεσία του τουρκικού στρατού, ενδέχεται να μην ισχύουν ή να τροποποιηθούν. Όπως είναι λογικό, δεν μπορούν να γνωστοποιηθούν όλα τα χαρακτηριστικά και όλες οι δυνατότητες. Κατά βάση όμως, το Altay χρησιμοποιεί σχεδόν εξ’ολοκλήρου εγχώρια τουρκική τεχνολογία.

Φήμες

Κατά καιρούς κυκλοφόρησαν πολλές φήμες για το Altay. Ότι δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ, ότι έμεινε χωρίς κινητήρα κλπ. Το τουρκικό Άρμα Μάχης και θα ολοκληρωθεί όμως και κινητήρα έχει.

Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να ανησυχεί. Οι Τούρκοι σχεδιάζουν, υλοποιούν και τελικά πωλούν σύγχρονα οπλικά συστήματα.

Μια μικρή αναφορά σε άλλα ολοκληρωμένα αλλά και φημολογούμενα σχέδια της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας

Το τουρκικό μαχητικό TF-X βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού εδώ και μια δεκαετία, αλλά είναι πολλά υποσχόμενο, αφού όταν ολοκληρωθεί θα είναι παντός καιρού και επίσης θα σπάει το φράγμα του ήχου. Τον σχεδιασμό του έχει αναλάβει η τουρκική αεροδιαστημική βιομηχανία (TAI) και η εταιρία BAE systems.

Οι Τούρκοι σχεδίασαν το θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα Hizir. Οι εξαγωγές του Hizir φθάνουν τα 18,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα στρατιωτικά οχήματα της εταιρίας Katmerciler, εξάγονται σε πάνω από 50 χώρες.

Επίσης υπάρχει το τουρκο-ουκρανικό αντιαρματικό SERDAR.

Τα σχόλια δικά σας…..

Πηγή εικόνας: screenshot

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...