Τοποθέτηση Iron Dome στο Guam (BINTEO)

Οι ΗΠΑ εδώ και μερικά χρόνια προσπαθούν να εντάξουν το ισραηλινό αντιβλημαιτκό σύστημα Iron Dome στο  δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεών τους για να πετύχουν καλύτερη προστασία από τα C-RAM εποχούμενα αντιαεροπορικά που χρησιμοποιούν μέχρι τώρα και έχουν μικρότερο φάκελο εμπλοκών.

Πρόσφατα μάλιστα διεξήγαγαν και δοκιμές επί αμερικανικού εδάφους του συστήματος οι οποίες άφησαν πολύ ευχαριστημένους τους Αμερικανούς Επιτελείς που είναι υπεύθυνοι του προγράμματος με μόνο πρόβλημα να παραμένει η πλήρης διασύνδεση του συστήματος με το υπόλοιπο Σύστημα Αεράμυνας των ΗΠΑ. Οι Ισραηλινοί έχουν απαντήσει πολλάκις αρνητικά στο αίτημα των Αμερικανών για παροχή του πηγαίου κώδικα ώστε να επιτύχουν τη μέγιστη διασύνδεσή του  και αυτό περιορίζει τις δυνατότητες του συστήματος ενταγμένου στο γενικότερο πλαίσιο της αεράμυνας.

Ακόμα και έτσι, οι Αμερικανοί θεωρούν ότι το σύστημα είναι πολύ αξιόπιστο και γι αυτό προχωρούν στην τοποθέτηση ενός συστήματος του τύπου στη νήσο Γκουάμ, κύριας στρατιωτικής και αεροναυτικής βάσης των ΗΠΑ στον Ειρηνικό και η βάση που θα δεχτεί πολλαπλές πυραυλικές επιθέσεις σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης με την Κίνα.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.