Το όπλο laser που εντάχθηκε στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Το σύστημα λέιζερ (LSS), που αναπτύχθηκε από τον τουρκικό αμυντικό γίγαντα ASELSAN, δοκιμάστηκε με επιτυχία στις 10 Ιουνίου, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας Ισμαήλ Ντεμίρ.

 

Το LSS αναπτύχθηκε για να εξαλείψει αποτελεσματικά τις απειλές που θέτουν τα μη επανδρωμένα εναέρια και υποβρύχια οχήματα στην περιοχή των 500 μέτρων, καθώς και αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές και ύποπτα πακέτα στην περιοχή των 200 μέτρων.

Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πλατφόρμες πλοίων, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αεροδρόμια, συνοριακούς αστυνομικούς σταθμούς και στρατιωτικές βάσεις.

Στις επιτυχημένες δοκιμές επισημάνθηκε η υψηλή ισχύς λέιζερ του συστήματος, το πολύ χαμηλό κόστος χρήσης, η υψηλή χωρητικότητα του, η δυνατότητα συνεχούς βολής, η οπτική ανίχνευση στόχων και το προηγμένο σύστημα εντοπισμού στόχων.

Η αμυντική εταιρεία ASELSAN σχεδιάζει, αναπτύσσει και κατασκευάζει συστήματα στρατιωτικών επικοινωνιών, συστήματα ραντάρ και ηλεκτρονικού πολέμου, ηλεκτροοπτικά συστήματα και συστήματα άμυνας και όπλων για τον τουρκικό στρατό, καθώς και εξαγωγές στο εξωτερικό.

(onalert)

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu