Το έχουν ΣΙΓΟΥΡΟ: Ποιοι βλέπουν πόλεμο ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ (Βίντεο)

Το ίδρυμα RAND, προβλέπει ότι θα γίνει πόλεμος, στον οποίο (αρχικά) θα εμπλακούν οι τρεις υπερδυνάμεις του πλανήτη. Αν και εφόσον γίνει αυτό, είναι σίγουρο ότι ο πόλεμος θα είναι Παγκόσμιος. Οπότε θα μιλάμε για την αρχή του Γ’ΠΠ. Βέβαια το απευχόμαστε.

Σύμφωνα με την ανάλυση του αμερικανικού ιδρύματος, οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αντέξουν σε μια αναμέτρηση με την Ρωσία και την Κίνα, τις οποίες ΗΔΗ θεωρεί ΕΝΑ. Θεωρεί δηλαδή, ότι έχουν συμμαχήσει οι δυο υπερδυνάμεις.

Σχόλιο: Δεν θα αναλύσουμε την σχέση που έχει αναπτύξει ο Πούτιν με τον Τραμπ (σε αυτό το άρθρο). Απλά θα παρουσιάσουμε τα στοιχεία της συγκεκριμένης έρευνας.

Συνεχίζουμε: Σε προσομοίωση που έκανε το ίδρυμα RAND, διαπιστώθηκε ότι οι Αμερικανοί θα χάσουν πολλούς στρατιώτες, μεγάλο αριθμό υλικού και θα αποτύχουν να φέρουν εις πέρας τις αποστολές τους, είτε αυτές έχουν αμυντικό, είτε επιθετικό χαρακτήρα και επιπλέον, οι Αμερικάνοι δεν μπορούν να απωθήσουν τις δυνάμεις Ρωσίας-Κίνας.

Το σενάριο όμως, δεν σταματάει ΕΔΩ: Σε ξηρά, θάλασσα, αέρα, διάστημα και κυβερνοχώρο οι ΗΠΑ χάνουν κατά Κράτος και αυτό είναι ένα σενάριο που βασίζεται στην πραγματικότητα.

Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν, αν και εφόσον Ρώσοι και Κινέζοι παραμείνουν σύμμαχοι. Δεν έχει εξεταστεί το σενάριο στο οποίο η Κίνα δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση, αν και αυτό είναι δύσκολο αφού πλέον είναι υπερδύναμη.

Σημαντικό: Επίσης, στην έρευνα μετρήθηκαν μόνο οι συμβατικές δυνάμεις. Δεν έγινε δηλαδή, αναφορά στα πυρηνικά όπλα!

Τα συμπεράσματα βγαίνουν πολύ εύκολα. Οι ΗΠΑ δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσουν, αν έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνδυασμένες δυνάμεις, Ρώσων και Κινέζων (μιλάμε για ένα πόλεμο συμβατικό, αλλά μοιραία θα γίνει πυρηνικός ας μην γελιόμαστε και να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι διαθέτουν περισσότερα πυρηνικά όπλα).

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν διάφορες στρατιωτικές συγκρίσεις.

Δείτε με μεγάλη προσοχή!

photo:pexels

  • 61
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...