• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το Αζερμπαϊτζάν απειλεί την Αρμενία με πυρηνικό ολοκαύτωμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Αζερμπαϊτζάν απειλεί την Αρμενία με πυρηνικό ολοκαύτωμα (ΒΙΝΤΕΟ)

azeroi
Οι αψιμαχίες στα σύνορα μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν συνεχίζονται, με τους Αρμένιους να φαίνεται ότι έχουν το πάνω χέρι στο πεδίο αφού έχουν καταφέρει να έχουν προκαλέσει περισσότερες απώλειες στην αζέρικη πλευρά.

Και οι δύο πλευρές δημοσιεύουν βίντεο από πλήγματα των UAV και των μονάδων πυροβολικού που ανταλλάσουν πυρά σε όλη τη μεθόριο. Το Αρμένικο πυροβολικό πάντως πέτυχε την εξόντωση ενός Στρατηγού των Αζέρων και έχει καταφέρει να περιορίσει τις κινήσεις του αζέρικου Στρατού κατά του ενώ ο διεθνής παράγοντας καλεί σε αυτοσυγκράτηση.

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός Αμύνης της Αρμενίας Vagharshak Harutyunyan δήλωσε ότι η Αρμενία θα μπορούσε να χτυπήσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης υδρογονανθράκων του Mingachevir. Οι δηλώσεις του προ 20 ετών Υπουργού Αμύνης της Αρμενίας στάθηκαν αφορμή για να απειλήσουν οι Αζέροι τους Αρμένιους με πυρηνικό ολοκαύτωμα αφού δια στόματος του υπεύθυνου επικοινωνίας του Υπουργείου Αμύνης τους  Vagir Dargahli, δήλωσαν ότι θα βομβαρδίσουν το πυρηνικό εργοστάσιο του Metsamor.

Τέτοιες απειλές δεν βάζουν σε κίνδυνο μόνο την Αρμενία αλλά όλη την Καυκάσια περιοχή και τις περιοχές σε ακτίνα 1.500 χλμ και πρόκειται περί απειλών εκφοβισμού από μία αζέρικη κυβέρνηση που έχει υποστεί τακτική και επικοινωνιακή ήττα από την Αρμενία.

Το αζέρικο θράσος βέβαια ενισχύεται λόγο των τουρκικών δηλώσεων ότι θα εμπλακούν υπέρ των Αρμένιων για να προστατέψουν τους Αζέρους που “αδικούνται” καλώντας τους Αρμένιους να λογικευτούν και να αποδεχτούν ότι η θέση τους είναι να είναι δούλοι της Τουρκιάς και των συμμάχων της. Ανάλογη γλώσσα είχαν χρησιμοποιήσει πρόσφατα δια χειλέων Ερντογάν και για την Ελλάδα.

Η Αρμένιοι πάντως δείχνουν να μην πτοούνται και συνεχίζουν την αντιπαράθεση με προσεκτικά βήματα. Τυχόν λάθος κίνηση, όπως η πραγματοποίηση της απειλής για πυρηνικό ολοκαύτωμα από τους Αζέρους, θα σημάνει και κανονικό πόλεμο με συμμετοχή της Τουρκίας και την άμεση εμπλοκή της Ρωσίας.