• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τα γνωρίζεις;;; Βασικά στοιχεία ηλεκτρονικού πολέμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα γνωρίζεις;;; Βασικά στοιχεία ηλεκτρονικού πολέμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Είχαμε αναφερθεί παλαιότερα σε εκτενές άρθρο μας για τον ηλεκτρονικό πόλεμο και πως αυτός καθορίζει την πορεία των σύγχρονων επιχειρήσεων αλλά και το αποτέλεσμά τους όσον αφορά συγκεκριμένους τομείς. Φυσικά καμία σύγκρουση δεν έχει σαφές αποτέλεσμα αν δεν υπάρξει η εμπλοκή με τον εχθρό. Το άρθρο μας που δίνει αυτή τη σημαντική διάσταση του πολέμου μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: https://www.el.gr/war/ellas/oi-protes-ores-pithanis-sygkroysis-ell/

Θέλοντας να προχωρήσουμε λίγο ακόμα προς την κατεύθυνσης της ενημέρωσης του αναγνωστικού κοινού του el.gr, συστήνουμε το παρακάτω αρκετά λεπτομερές βίντεο στο οποίο επεξηγούνται οι πτυχές του ηλεκτρονικού πολέμου.

Αφορμή για το παρόν άρθρο δόθηκε όχι μόνο από την εισαγωγή των Rafale  σε υπηρεσία με την Πολεμική Αεροπορία  το οποίο φέρει το εξαιρετικό σύστημα αυτοπροστασίας SPECTRA αλλά, οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για αναβάθμιση των δυνατοτήτων της χώρας στο χώρο της κυβερνοάμυνας και της προσπάθειας που θα γίνει η χώρα μας να αναπτύξει εγχώρια συστήματα στον τομέα αυτό. Η στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ μπορεί να αποφέρει στη χώρα μας σημαντικά συστήματα που χρησιμοποιεί ο Ισραηλινός στρατός στο χώρο αυτό. Καίριο είναι όμως να τηρηθεί η συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Πιερακάκης με τον Ισραηλινό ομόλογό του κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ, και αφορούσε και τη μεταφορά τεχνογνωσίας  σε Έλληνες προγραμματιστές.

Το καίριο είναι εκτός της απλής προμήθειας συστημάτων, να έχουμε ανθρώπους, μηχανικούς και τεχνικούς, οι οποίοι θα μπορούν όχι μόνο να λειτουργούν αυτά τα συστήματα αλλά και να σχεδιάσουν ανάλογα στο προσεχές μέλλον. Έτσι θα εξασφαλιστεί η επάρκεια του κράτους στον τομέα για τα επόμενα χρόνια.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ο σύγχρονος πόλεμος δε διεξάγεται απλά με την προμήθεια ενός τύπου αεροσκάφους αλλά μέσα από ένα σύνολο δυνατοτήτων οι οποίες προστατεύουν τα δικά σου συστήματα και θέτουν εκτός μάχης τα αντίστοιχα του αντιπάλου.