Συρία: Εκρήξεις κοντά σε αεροπορική βάση (Βίντεο)

Δύσκολη βραδιά για την Δαμασκό, καθώς οι σειρήνες του πολέμου, ήχησαν για ακόμα μια φορά.

Σειρά ισχυρών εκρήξεων ακούστηκαν αργά το Σάββατο το βράδυ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο αλ Μεζέχ κοντά στη Δαμασκό.

Ένας αξιωματούχος σε μια τοπική συμμαχία που στηρίζει τις συριακές δυνάμεις δήλωσε ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από επιθέσεις πυραύλων που είχαν στόχο τη βάση, αλλά τα αντιαεροπορικά συστήματα αναχαίτισαν την επίθεση.

Μια πηγή των συριακών υπηρεσιών πληροφοριών έκανε λόγο στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik επίσης για επίθεση με πυραύλους ενάντια στο αεροδρόμιο, σημειώνοντας ότι το αλ Μεζέχ δεν επηρεάστηκε από την επίθεση.

Όπως είπε, σημειώθηκαν εκρήξεις σε μια αποθήκη πυρομαχικών που βρισκόταν κοντά ως αποτέλεσμα της επίθεσης. Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε ότι τα συριακά αντιαεροπορικά συστήματα αναχαίτισαν τις επιθέσεις

Η εφημερίδα Times of Israel, επικαλούμενη πηγές, τόνισε ότι τις επιδρομές πραγματοποίησαν ισραηλινά αεροσκάφη.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επίσης ανέφερε ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς και είχαν αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες.
Συριακά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για έκρηξη σε χωματερή πυρομαχικών εξαιτίας ενός ηλεκτρολογικού προβλήματος και ότι δεν έγιναν ισραηλινές επιδρομές.

Μια πηγή του συριακού στρατού, σύμφωνα με συριακά μέσα ενημέρωσης, τόνισε ότι «η αεροπορική βάση Μεζέχ δεν εκτέθηκε σε καμία ισραηλινή επιθετική ενέργεια».

Η Συρία δεν μπορεί να ηρεμήσει. Σαν να μην έφταναν οι Τζιχαντιστές και όλοι οι στρατοί του κόσμου που βρίσκονται στο έδαφος της χώρας, τώρα υπάρχει και το πρόβλημα Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί είναι γνωστό ότι δεν βλέπουν με καλό μάτι, τον Άσαντ και μαντέψτε ποιος πληρώνει το τίμημα.

Επίσης θα πρέπει να δώσουμε σημασία στο εξής γεγονός:

Εκτός από την Ρωσία και το Ιράν παρέχει στρατιωτική βοήθεια στην Συρία. Οι Ισραηλινοί θέλουν να αποδυναμώσουν το Ιράν και τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν στην Συρία. Πρόσφατα οι Ισραηλινοί δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να επιτεθούν στις Ιρανικές δυνάμεις, οι οποίες βρίσκονται μέσα στο έδαφος της Συρίας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu