• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στην Πολωνία μεταβαίνουν 10 Βρετανοί στρατιώτες με προορισμό τα σύνορα

Στην Πολωνία μεταβαίνουν 10 Βρετανοί στρατιώτες με προορισμό τα σύνορα

Η Πολωνία έχει δυσανασχετήσει με τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τη μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα εδώ και κάποιο διάστημα στα ανατολικά της σύνορα με τη Λευκορωσία σε ρόλο προωθητή μεταναστών καθώς οι κινήσεις που έχουν γίνει για την ενίσχυση των Πολωνών δεν είναι ιδιαίτερα θερμές και αποδοτικές.

Οι Πολωνοί βέβαια, για να μην υποχρεωθούν σε κράτη με τα οποία δεν έχουν σκοπό αν τους υποστηρίξουν σε περίπτωση που αποστείλουν βοήθεια, δεν έχουν κάνει επίσημα αιτήματα αποστολής ενισχύσεων σε προσωπικό και μέσα για τα σύνορά τους  αλλά προχώρησαν σε αίτημα ενίσχυσης στο.. Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο πλέον δε βρίσκεται στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Βρετανοί απάντησαν θετικά και 10 στρατιωτικοί μεταβαίνουν στην Πολωνία άμεσα (αν δεν έχουν μεταβεί ήδη) για να συνδράμουν τους Πολωνούς  στην προστασία των συνόρων τους για χρονικό διάστημα το οποίο δεν προσδιορίζεται. Βέβαια, 10 άτομα δεν κάνουν τη διαφορά αλλά πρόκειται για κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο, ένα κράτος που αποχώρησε από την Ευρωπαίκή Ένωση, δείχνει συμπαράσταση σε ένα άλλο κράτος εντός της Ένωσης το οποίο δεν έχει πλέον και τις καλύτερες προθέσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από πλευράς Πολωνών, το αίτημα από μόνο του προς το Ηνωμένο Βασίλειο για αποστολή ενισχύσεων, στέλνει μήνυμα προς τις Βρυξέλες ότι  η Πολωνία δεν είναι διατεθειμένη αν μείνει προσκολλημένη στις Ευρωπαϊκές διαδικασίες που προωθούν το διεθνισμό και το γκριζάρισμα του Ευρωπαϊκού πληθυσμού.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.