• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Στα χέρια κουκουλοφόρων και παράνομων μεταναστών ο οπλισμός από την Λέρο;» – Τα σενάρια ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Στα χέρια κουκουλοφόρων και παράνομων μεταναστών ο οπλισμός από την Λέρο;» – Τα σενάρια ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οργανώνουν κάποιοι αντάρτικο σε πόλεις της Ελλάδας;

Σε καραντίνα έχει τεθεί η μονάδα του Πολεμικό Ναυτικού στη Λέρου, από όπου χάθηκε το στρατιωτικό υλικό, με τις έρευνες των Αρχών να στρέφονται γύρω από συγκεκριμένα πρόσωπα.

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό.

Ως εκ τούτου, όπως μεταδίδεται, στις έρευνες παίρνει μέρος κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, των εγκληματολογικών εργαστηρίων και εισαγγελέας. Οι Αρχές έχουν συλλέξει αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΝΤ1:

Από τα 9 άτομα που είχε επικεντρωθεί η έρευνα από το απόγευμα της Τρίτης, φαίνεται ότι πλέον εστιάζουν σε 4 άτομα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να σχετίζονται και με την τοπική κοινωνία.

Σε ότι αφορά το διάστημα απώλειας του υλικού, φαίνεται ότι έχει περιοριστεί στο διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Φεβρουαρίου. Αυτό συνεπάγεται ότι στο επόμενο διάστημα είτε δεν έγιναν σωστά είτε καθόλου απογραφές, τουλάχιστον στον βαθμό που θα αποκάλυπτε την αναντιστοιχία των καταγραφών. Φαίνεται ότι κάποιος ή κάποιοι από τους «4» έδινε τα κλειδιά σε έναν ναύτη, ο οποίος είχε πρόσβαση στον συγκεκριμένο χώρο της αποθήκης και γι’ αυτό τον λόγο ποτέ δεν είχαν σημειωθεί ίχνη παραβίασης.

Τελικά τα υλικά που πήγαν; Που έχουν καταλήξει τα 2 αντιαρματικά, οι χειροβομβίδες και τα πυρομαχικά;

Δύο από τα τρία επικρατέστερα σενάρια «τρομάζουν»:

  • Έφτασαν σε κάποια εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση με στόχο να χρησιμοποιηθούν σε «αντάρτικο των πόλεων».
  • Κατέληξαν σε αλιείς, που πολλές φορές ψαρεύουν με την χρήση δυναμίτη
  • Έχουν καταλήξει μέσω κάποιου ή κάποιων παράνομων μεταναστών σε άγνωστους παραλήπτες.

Κουκουλοφόροι ή παράνομοι μετανάστες ενδέχεται λοιπόν να έχουν στα χέρια τους βαρύ οπλισμό, ο οποίος εκλάπη από μονάδα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Δείτε τα ρεπορτάζ:

ΦΩΤΟ eurokinissi