• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σοβαρή εξέλιξη: Η Τουρκία αποσύρει στρατεύματα από τον Έβρο και τα μεταφέρει στο συριακό μέτωπο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοβαρή εξέλιξη: Η Τουρκία αποσύρει στρατεύματα από τον Έβρο και τα μεταφέρει στο συριακό μέτωπο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι θα γίνει όμως αν η Άγκυρα δεν έχει κάποια ηχηρή επιτυχία στη Συρία;

Μία αρκετά σοβαρή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στις πολεμικές προπαρασκευές της Άγκυρας στη Συρία.

Έντονη κινητικότητα υπάρχει τις τελευταίες ώρες στον Έβρο.

Πιο συγκεκριμένα , σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, σημαντικός αριθμός τουρκικών στρατευμάτων αποσύρονται εκτάκτως από τον Έβρο και μεταφέρονται προς το συριακό μέτωπο.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Σήμερα», ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, αποκάλυψε πως με διαταγή της η Άγκυρα απομακρύνει εκτάκτως στρατεύματα από την περιοχή της Ανατολικής Θράκης.


(skai)

Σκοπός είναι η ενίσχυση του μετώπου στη Συρία, με δεδομένο πως οι Τούρκοι ετοιμάζονται για την πρώτη τους αναμέτρηση με τακτικό στρατό από το 1923!

Ήδη οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται μόλις μερικά χιλιόμετρα μακριά από τον συριακό στρατό του Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχία της Ιντλίμπ, έτοιμοι για μία σύγκρουση που θα επιφέρουν το χάος σε ολόκληρη την Βόρεια Συρία.

Τα γεγονότα αυτά δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστη τη χώρα μας, οι δυνάμεις της οποίας στον Έβρο βλέπουν σήμερα έναν μεγάλο αριθμό τουρκικών στρατευμάτων να κατευθύνονται πλέον εκατοντάδες χιλιόμετρα νοτιοανατολικά.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό αρμάτων, τεθωρακισμένων οχημάτων αλλά και βαρέων όπλων που πλέον φεύγουν πολύ μακριά από το μέτωπο του Έβρου.

Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες, καθώς όλα δείχνουν πως η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ποντάρει τα πάντα στο συριακό μέτωπο.

(φωτο:unsplash)