Παραδοχή των ΗΠΑ ότι βοηθούν τους Ουκρανούς – ΒΙΝΤΕΟ

Δεν είναι κάτι άγνωστο αλλά υπήρξε επίσημη παραδοχή ότι οι ΗΠΑ βοηθούν τους Ουκρανούς τόσο σε ζητήματα εξοπλισμού όσο και σε ζητήματα εκπαίδευσης.

Ο Διοικητής της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης, Στρατηγός Wolters σε επίσημη δήλωσή του ανέφερε ότι:

“Η αμερικανική παροχή υλικών και αμερικανικών όπλων προς την Ουκρανία έχουν φανεί πολύ χρήσιμα στους Ουκρανούς. Ανάλογα ισχύουν και για τις αμερικανικές ομάδες που έχουν αποσταλεί στην Ουκρανία για την εκπαίδευση των Ουκρανών.”

Η δήλωση αυτή του Αμερικανού Στρατηγού απλά επιβεβαιώνει του μέχρι τώρα ισχυρισμούς της Μόσχας ότι οι ΗΠΑ παρέχουν  ότι μπορούν στην ουκρανική πλευρά για την ενίσχυση της έντασης στην περιοχή ενώ πολιτικά ρίχνουν λάδι στη φωτιά  μέσω της ρητορικής τους απέναντι στη Ρωσία αλλά και των υποσχέσεων προς την Ουκρανική πλευρά ότι θα βοηθήσουν σε υλικό και μέσα σε περίπτωση πολέμου με τους Ρώσους αλλά χωρίς να υπόσχονται αποστολή εκστρατευτικού σώματος καθώς αυτό θα προκαλούσε Γ’ Π.Π.  την ίδια στιγμή που οι Ουκρανοί αποζητούν την αποστολή στρατευμάτων για την προστασία τους.

Την ίδια ώρα, οι Ρώσοι δεν πτοούνται από δηλώσεις και κινήσεις άνευ νοήματος και συνεχίζουν να δημοσιεύουν βίντεο από μεταφορές υλικού προς τα δυτικά, στα σύνορα με την Ουκρανία όπως το παρακάτω που δείχνει μεταφορά οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Βόρονεζ.

Στο βίντεο διακρίνονται άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μηχανικού, βυτιοφόρα, οχήματα υλικού πολέμου και οχήματα γενικής χρήσης επί σιδηροδρομικού συρμού.

Εκτός βέβαια αν είναι… φουσκωτά…