• Αρχική
  • Άρθρα
  • Όπως ο Χίτλερ! Η Γερμανία «ευλόγησε» ισλαμοτουρκικό σχέδιο που απειλεί ΚΑΙ την Ελλάδα

Όπως ο Χίτλερ! Η Γερμανία «ευλόγησε» ισλαμοτουρκικό σχέδιο που απειλεί ΚΑΙ την Ελλάδα

germania_tourkia
Αυτοί στηρίζουν τους Τούρκους στην Μεσόγειο...

Μόνιμη ναυτική βάση πρόκειται να αποκτήσει η Τουρκία στην πόλη Μισράτα, στη Δυτική Λιβύη, στο πλαίσιο τριμερούς συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας την οποία φέρεται να υπέγραψαν οι υπουργοί Άμυνας της Λιβύης, της Τουρκίας και του Κατάρ, μία εξέλιξη που στόχο έχει, μεταξύ άλλων και την Ελλάδα.

Σημειώνεται πως στην βορειοαφρικανική χώρα πραγματοποιήθηκε η τετραμερής συνάντηση μεταξύ του τουρκικής καταγωγής Σάρατζ, των εκπροσώπων της Τουρκίας, του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών κ Maas και του Υπουργού εξωτερικών του Κατάρ.

Συμφωνήθηκαν τα εξής:

  • 1. Το Κατάρ θα χρηματοδοτήσει την εκπαίδευση των στελεχών του GNA αφού θα δημιουργήσει διάφορα κέντρα εκπαίδευσης στην Τρίπολή
  • 2. Ένα κοινό τριμερές επιχειρησιακό κέντρο θα δημιουργηθεί στο έδαφος του GNA για την επίτευξη καλύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού μεταξύ GNA – Τουρκίας και Κατάρ
  • 3. Δημιουργία ναυτικής βάσης του Τουρκικού Ναυτικού στην Μισράτα

Σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, η συμφωνία για την κατασκευή τουρκικής βάσης υπεγράφη την Δευτέρα στην Τρίπολη, στη διάρκεια επίσκεψης των υπουργών Άμυνας της Τουρκίας και του Κατάρ, Χουλουσί Ακάρ και Χαλίντ Μπιν Μοχάμεντ Αλ Ατίγια αντίστοιχα. Ακόμα η Άγκυρα δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα.

Εκτός των τεσσάρων Υπουργών Εξωτερικών, στην Τρίπολη μετέβηκαν και οι Υπουργοί Άμυνας του Κατάρ και της Τουρκίας για την καλύτερη οργάνωση της μεταξύ τους συνεργασίας και το συντονισμό μεταξύ Κατάρ και Τουρκίας.

Αυτό που προκάλεσε τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η παρουσία του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών κ. Maas ο οποίος βρέθηκε στην Τρίπολη και η κίνηση αυτή είχε πολλαπλούς αποδέκτες.  Η Γαλλία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και βλέπει ότι ο Ευρωπαίος εταίρος στηρίζει την αντίθετη πλευρά, όχι μόνο για το μέτωπο της Λιβύης αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο όπου η Τουρκία έχει επιδοθεί σε μία πειρατεία άνευ προηγουμένου.

Μπορεί η Γερμανία να μην έχει την ανάλογη στρατιωτική ισχύ για να επιβάλλει πράγματα αλλά, έχει αρκετή οικονομική και πολιτική επιρροή για να τα επιβάλλει μέσω πλάγιων κατευθύνσεων. Για την Γερμανία, η Ελλάδα, που δεν είναι πλέον το “καλό παιδί” που υπακούει στενά τις προσταγές του Βερολίνου, είναι εκείνη που, έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην περιοχή ως προς την Τουρκία, με την οποία η Bundesrepublik θέλει αρραγείς σχέσεις.

Βέβαια, η Γερμανία έχει ρίξει λάδι στην φωτιά από την στιγμή που στην συνδιάσκεψη του Βερολίνου τον περασμένο Ιανουάριο δεν προσκάλεσε και την ελληνική πλευρά, κάτι που είχε ζητήσει η τουρκική πλευρά ως προαπαιτούμενο για να έρθει στις συνομιλίες.

Ακόμα και μετά την κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου, η Γερμανία δεν θέλησε να ακολουθήσει η Ε.Ε. σκληρή γραμμή κατά της Τουρκίας και αμέσως μετά ο Υπ. Εξ. βρέθηκε στη Λιβύη. Προβλέπεται να βγούν  μαχαίρια στην επόμενη σύνοδο της Ε.Ε.

Και τώρα «ευλογεί» την δημιουργία ισλαμοτουρκικής βάσης στην Λιβύη, η οποία μπορεί να λειτουργήσει και ως ορμητήριο κατά του Ελληνικού Νότου.

Άλλωστε, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, μία μόνιμη τουρκική παρουσία στην Λιβύη σε συνδυασμό με μία φιλοτουρκική κυβέρνηση στην χώρα, θα έχει πολύ αρνητικά αποτελέσματα για την Ελλάδα και τους όποιους εμπλεκομένους.