• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη του νέου οχήματος αναγνώρισης του Στρατού της Νότιας Κορέας (BINTEO)

Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη του νέου οχήματος αναγνώρισης του Στρατού της Νότιας Κορέας (BINTEO)

Η αρμόδια υπηρεσία προμηθειών του Υπουργείου Αμύνης της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση του σταδίου ανάπτυξης και δοκιμών του νέου μη επανδρωμένου τεθωρακισμένου οχήματος επιτήρησης και αναγνώρισης (Unmanned Surveillance Vehicle), πρόγραμμα το οποίο είχε αναλάβει η Hanwha Defense.

Το όχημα που είναι τροχοφόρο 6Χ6, θεωρείται παγκοσμίως πρωτοποριακό καθώς είναι το πρώτο τεθωρακισμένο όχημα της μεσαίας προς μεγάλης κατηγορίας, από πλευράς μεγέθους, τεθωρακισμένου οχήματος, το οποίο είναι μη επανδρωμένο και θα μπεί σε διαδικασία παραγωγής.

Το εν λόγω τεθωρακισμένο όχημα θα μπορέσει να εκτελέσει αποστολές στις οποίες θα μπορεί να οδηγήσει και να διοικήσει  μηχανοκίνητα τμήματα σε ένα μεγάλο εύρος διαφορετικών πεδίων μάχης όπως είναι οι τυπικοί δρόμοι, εκτός δρόμου και σε ανώμαλο έδαφος  για αναγνώριση , καθοδήγηση, επιτήρηση και εμπλοκή με τον εχθρό.

Τον Μάρτιο του 2021 το όχημα θεωρήθηκε ότι έφτασε το επίπεδο TRL 6 ( Technology Readiness Level)  όσον αφορά βασικές τεχνολογίες και  που ενσωματώνονται σε αυτό όπως η αυτόνομη οδήγηση, ο εντοπισμός και αποφυγή εμποδίων και η επιτήρηση.